Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sizlerden Gelenler
Tarihten Mektup Var
24.11.2010 - 11:39

TARİHTEN MEKTUP

Ben Frigli bir çiftçiyim,

Size yaşadığım ülke Frig’den bahsetmek istiyorum. Ben başkent Gordion’da yaşıyorum. Sanırım siz şimdi oraya Ankara-Polatlı yakınları diyorsunuz. Ülkemiz zamanında Gordios tarafından kurulmuş. En güçlü kralımız Kral Midas’tır. Eminim hakkındaki efsaneleri okumuşsunuzdur. Bizim ülkemiz krallıkla yönetiliyor. Siz de olduğu gibi yöneticileri biz seçmiyoruz. Burada yaşam daha çok tarıma dayalı. Bu sebeple çok sert kurallar var. Geçen günlerde çalışırken sabanı kırılan bir adamın idam edildiğini duydum. Bu nedenle herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Bizim ülkemizde birçok tanrıya inanırız. Ama bana ve diğer insanlara göre en büyük tanrı toprak ve bereket tanrıçası Kibele. Ülkemizde aynı diğer devletlerdeki gibi sınıf ayrımı var. Ben orta sınıftan bir insanım. Ülkemizde daha birçok meslek yapılıyor. Dokumacılık ve hayvancılık gibi. Dokumada yaptığımız ülkemize özgü Tapates dediğimiz kilimler herkes tarafından biliniyor. Ayrıca madencilik ve ağaç oymacılığıca yapılıyor. Oymacılık ve mimari de bir hayli ilerlemeyi başarabildik. Burada Fenike harf yazısı dediğimiz yazıyı kullanıyoruz. Ama ben henüz bu yazıyı tam olarak bilmiyorum. Benim ülkemle ilgili anlatacaklarım bu kadar. Unutmadan şu an kullandığınız çengelli iğnelerin ilk örneklerini yapanlarda biz Friglileriz. Ben size yaşadığım yeri tanıttım. Siz de bana yaşadığınız yerden bahsetmek istermisiniz?

                                                                       Yazan: Ravza İmamoğlu

                                                                                  1 Fen/B

 

Bu haberi : 3116 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar