Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Pratik Tarifler
Acele Misafir Kurabiyesi
21.6.2013 - 11:12

ACELE MİSAFİR KURABİYESİ

Son dakika tarifleri/acil 5 çayı ikramları

En kalbi muhabbetlerimle selamlamak istiyorum sizleri.

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Hepimizin cuması mübarek olsun...

Kardeş diyebildiğiniz, gardaş yerine koyabileceğiniz, can yerine koyabileceğiniz sevdikleriniz, sevdicekleriniz etrafınızdan hiç eksik olmasın duasıyla. Amin...

Öylesine sıradan bir gün ki, gün akşam olmakta. Çocukların yokluğunun getirdiği boşlukla, sudan çıkmış balık gibi ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Okul zamanı şöyle birkaç saat boş vaktim olsa da şunları şunları yapsam diye aklımdan çokca geçirirken, işte şimdi koskoca bir gün benimdi ve ben neredeyse kayda değer bir şey yapmadan geçirdim. En azından şunları yapsaydım dediğim şeyleri yapamadan geçirdim. Neyse ki eşimden gelen telefonla, büyük kızımla birlikte kendimize geldik. Şehir dışından bir akraba düğünü için gelen çoook eski bir tanıdığımız, bizi de ziyaret edecekmiş. Tabii çok sevindik. Sonra da ‘çayın yanına ne ikram etsem’ bu kısacık sürede telaşına düştüm. İnsan pastane ürünlerini evde yapmaya alışınca, doğrusu dışarıdan bir şey alası gelmiyor. Bu sıkışık anlarda bile. Ama yine de tedbir olsun diye, birkaç şey ısmarladım eşime. Bu arada dolaba hızlıca göz gezdirip, evde kurabiye ya da kek yapmak için yeterli malzemenin olup-olmadığına baktım. Aksilik bu ya, böyle anlarda bir şey olmadığını farkedersiniz! Benim de öyle oldu. Başta yumurtanın. Neyse ki tereyağı vardı. Hemen un kurabiyesinin kardeşi bir kurabiye yapmaya karar verdim. Yanına da evde kalan 3-4 adet kabakla, yoğurtlu cevizli kabak salatası. Yarım saatle-kırkbeş dakika arası bir sürede hazırladık neyseki. Çok şükür.

Eminim sizlerinde böyle koşturmacalı, son dakika telefonlarıyla, acele misafirleriniz oluyordur. Tabii ki ’acil misafir için pratik tarifler’e de ihtiyacınız. Rabbim hiçbir kapıyı, evi ve sofrayı misafirsiz bırakmasın. Eskilerin deyimiyle “misafir rızkıyla gelirmiş” “misafir on rızıkla gelir, birini yer dokuzunu bırakırmış” diğer bir deyişle “misafir dokuz nasiple gelir, birini yer sekizini ev sahibine bırakırmış”

Çok şükür Rabbime. Verdiği rızıklar için ve bu rızıkları ikram edip, paylaşabileceğimiz misafirleri soframızdan eksik etmediği için.

Ayçekirdeğini tatlı kurabiyelerinizde mutlaka denemelisiniz, diyerek tarifime geçmek istiyorum.

Malzemeler:

250 gram tereyağı

1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri

½ su bardağı kavrulmuş susam

2 yemek kaşığı ayçekirdeği

½ paket kabartma tozu

1 adet vanilya

3 su bardağı un

Acele/Acil Misafir Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle benim gibi daha önceden bir miktar kavrulmuş susamınız hali hazırda yok ise hani şu börek, poğaça gibi hamur işlerimizin üzerine serpttiğimiz susamı, yağsız tavada bir miktar kavurmanızı öneririm.

Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını yoğurma kabı içerisine alalım.

Üzerine malzeme listesindeki diğer malzemeleri ekleyelim. Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, kavrulmuş susam ve ayçekirdeğini.

Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Kurabiyemizin kıvamı, tıpkı un kurabiyesi hamuru kıvamında olmalı.

Kurabiyemizi yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parça alarak yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Diğer kalan kurabiye hamurunu bu şekilde hazırlayarak, fırın tepsisine dizelim.

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp, güzel bir şekilde ısıtalım. Genelde bütün kurabiyelerde olduğu gibi kurabiyelerimizi sıcak fırına koyalım.

Kurabiyelerimiz kabarıp, güzel bir şekilde çatlayınca, fazla sarartmadan fırından alalım.

Fırın tepsisinde soğuttuktan sonra servis tepsisine dizelim. Sıcakken almaya çalışırsak, dağılacaktır. Malum içerisinde yumurta, yoğurt gibi malzemeler yok.

Kurabiyelerimizi sıcak çayın yanında, sevdiklerimize ikram edelim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 9294 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar