Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Pratik Tarifler
Simit Mantısı
7.11.2013 - 11:41

SİMİT MANTISI

 

değişik mantı tarifleri

 

esselamü aleyküm

 

Gününüz hayırlı, mutfağınız bereketli olsun. Mutfağınızdan yemek kokusu eksik olmasın. Tabii herrenk tarifleriyle...

Şu yere atma olayına nasıl son vereceğiz bilmem.  Elimize geçen herşeyi evimizde yere atıyor muyuz ki sokağa çıkınca bu tutumumuz otomatik olarak devreye giriyor. Anlayamıyorum. Geçen gün belediyenin temizlik görevlisi yerine koydum kendimi. Düşündüm!.... Siz bir taraftan süpürüyorsunuz diğer taraftan insanlar ısrarla ellerindekini yere atmaya devam ediyorlar.  Sonra acaba ben elimdeki süpürgeyi başka bir yöntem için de kullanır mıydım? diye düşündüm, biraz da söylendim durdum...

 

Simit bizim milli sokak yiyeceğimiz. Bayat simitleri değerlendirmek için yapılan bayat simit pizzası ise en bilineni. Ancak salamı, sucuğu, sosisi, kaşar peyniri her evde her zaman bulunan yiyecekler değil. Düşündüm daha ekonomik ve lezzetli ne yapabilirim? diye. Türk mutfağında en çok bulunan iki malzemeyi birleştirmek geldi aklıma.  Simit ve yoğurt. Bu ikili birleşirse çok güzel bir mantı tadı yakalayabilirim dedim. Sonuçta taşınma esnasında kahvaltı yerine ayak üstü atıştırmak için alınmış ve bir kısmı arttmış olan simitlerle yepyeni bir tarif ortaya çıkmış oldu. Sanal ortamda ilk kez benim deneyip, sizlerle paylaştığım bir tarif. Aklın yolu bir. Belki yurdumun bir başka köşesinde buna benzer denemede bulunan olmuştur. Sizlerin de bayat simitleri değerlendirmek için farklı tarifleriniz, değişik denemeleriniz varsa paylaşımlarınız bekliyorum.

Bizim evin son zamanlarının en favori mantısı.  Benim ufaklık okul dönüşü artık simit alır oldu. Bu mantıdan yapalım diye. Çayın yanına kendinize ve arkadaşlarınıza, okul dönüşü çocuklarınıza yapabileceğiniz farklı, kolay bir tarif.

Bu arada facebookta herrenk mutfağını beğenelim ki daha çok kişiye ulaşalım. Herrenk ana sayfasının üst sağ köşesindeki Beğen butonuna tıklayarak herrenk facebook sayfasını beğenebilir ve takip edebilirsiniz.

Ayrıca ziyaret etmiş bulunduğunuz tarif sayfasının sağ üst köşesinde yer alan Herrenk facebookta resmine tıklayarak arkadaşlık isteği gönderebilir, Herrenk facebook sayfasını arkadaşlarına ekleyebilirsin.

Şimdiden hepinize ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

3 adet bayat simit

3-4 yemek kaşığı su

Salçalı Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

2 su bardağı yoğurt

3-4 diş sarımsak

 

 

Simit Mantısı Nasıl Yapılır?

Bayat veya taze simitlerimizi resimde gördüğümüz gibi ince bir şekilde doğrayalım.

Doğradığımız simitleri fırın kabına alalım.

Üzerine çok az su serpelim.

Daha sonra 180 derecelik fırında çok hafif kızarıncaya kadar tutalım.

Mantımızın salça sosu için; sıvıyağ ve tereyağını sos tavasına alalım. Yağlar eriyince domates salçasını ilave ederek kavuralım. Pul biber eklemeyi unutmayalım.

Şöyle misssler gibi kavrulmuş salça kokusu geldi sanırım. O halde bir çimdik tuzunu da ilave edip, sos haline gelebilmesi için suyunu katalım.

Sosumuz bir-iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.

Fırından aldığımız simitleri servis tabağına alalım. Üzerine salça sostan gezdirelim.

Bunun üzerine sarımsaklı yoğurt koyalım.

En son tekrar salçalı sostan yoğurdun üzerine gezdirelim.

Bomba bir mantı yapmak istiyorsanız şöyle eritilmiş bol köpüklü tereyağını da gezdirebiliriz. Ancak ben resimde gördüğünüz simit mantısına bunu uygulamadım. İlerleyen günlerde bu lezzetten sıkça tadabilmek adına. Sağlık adına.

AFİYET OLSUN... 

 

FACEBOOK HERRENK MUTFAĞI

Bu haberi : 29459 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar