Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Aklınızda Bulunsun
Börek’te Püf Noktaları
5.7.2010 - 19:50

Böreğinin üzerinin kızarması için, üzerine yumurta sürülür. Evde umurta kalmamışsa, biraz yoğurdu, bir yemek kaşığı yağla karıştırıp, sürün. Böreğin güzel bir renk aldığını göreceksiniz.

Böreğin lezzetli olması için, pişirmeden önce 4 -5 saat buzdolabında bekletin.

Milföy hamuruyla yapacağınız yiyecekleri çok sıcak fırında pişirmeniz gerekir. Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz.

Yapacağınız böreğin lezzetli olmasını ve kıvaında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aşçılar, aslında buzdolabında bir gece bekletmenin daha iyi olduğunu söyler.

Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamının bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın.

Börek hamurunu yoğururken içine bir miktar sirke katarsanız böreğiniz çıtır çıtır olur.

Börek ya da makarna yapacağınız hamur ne kadar dinlenirse o kadar kolay ve rahat açılır.

Oklavanız yoksa, hamur açmak için bir şişeden yararlanabilirsiniz. Hamuru daha kolay açmak için şişenin etrafını unlayın. Hamuru esneleştirmek içinse şişenin içine sıcak su doldurun.

Yufkalar parçalanıyorsa, ıslak bir bezi mutfak rafınızın üzerine yayın ve 4 yaprak yufkayı bu bezin üzerine koyun. İkişnci ıslak bezi de yufkaların üzerine yayıp 10 - 15 dakika bekleyin, yufkalar artık parçalanmayacaklardır. Bu arada, taze yufka asla parçalanmaz. Yufkalarınız parçalanıyorsa bayat demektir.

Fırında pişireceğiniz böreklerin üzerine süreceğiniz yumurtanın içerisine çok az su koyarak böreğinize sürebilirsiniz. Böylece böreklerinize sürdüğünüz yumurta yanmaz, içide iyice pişmiş olur.

Hamuru daire şeklinde açmak için, her oklava hareketinden sonra, hamuru, 45 derece açı ile hep aynı yöne çevirin, kare şeklinde açmak için 90 derece açı ile çevirin.

Bu haberi : 6538 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar