Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Aklınızda Bulunsun
Patates Ne Zaman Zararlı?
24.1.2011 - 10:57

PATATES NE ZAMAN ZARARLI?

Genelde patatesi sevmeyen insan yok denecek kadar azdır. Mesela patates cipsini çok severiz, patates kızartması vazgeçilmez bir tutkudur. Ya kumpire ne demeli? Patatesin faydasının olduğu gibi bir takım zararları da vardır. Peki, nasıl patatesin zararı vardır hep birlikte inceleyelim mi?

Sonbahar ayının son zamanlarında, kilerlerimize patatesleri depolarız. Ne var ki bir süre sonra, çuvallarla ve ışıktan uzak kalan patatesler nemlenir ve çimlenmeye başlarlar. Ama bizler buna aldırmadan kabuğunu soyar ve patatesi tüketmeye devam ederiz. İşte çimlenmiş olan bu patateslerin insan bedenine inanılmaz zararları vardır. Dikkat edilmesi gereken bir noktadır bu. Zira

Havaların ısındığı bu günlerde, kış aylarında stoklanan patates ve soğanların, uygun nem ve ışık bulunca çimlenmeye başlar.

Patateste çimlenmeyle ortaya çıkan yeşilimsi tabaka insan sağlığı için son derece zararlıdır. “Bu yeşillenmeyle birlikte ‘Solanin’ adı verilen toksin madde ortaya çıkarır. Solanin içeren patatesin tüketilmesi de besin zehirlenmesine neden olur. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir.” Solanin adlı toksininin neden olduğu besin zehirlenmesi, patates tüketiminden birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlar. Bu durumda baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir. Zehirlenen kişi en yakın sağlık kuruluşuna götürülmeli.”

Görüldüğü üzere şiddetli karın ağrısına ve beraberinde ishali de getiren, kusma ve baş ağrısı da yapan çimlenmiş patatesleri tüketmemek gerekiyor. Bu yüzden her meyve ve sebzeyi zamanında taze taze yemek gerekir. Bizden size ufak bir tavsiye.

 

 

Bu haberi : 10760 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar