Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sağlık
BAL
16.6.2010 - 15:16

Bal; vitaminler, enzimler, mineraller, aminoasitler ve vücut için gerekli yaşamsal değerde pek çok elementi içerir.Bal yapan arıların 20 milyon yıldır bal ürettiği bilinmektedir. 

  Çok eskiden beri hekimlikte baldan faydanılmaktadır.Aynı zamanda o, kuvvetli bir besin maddesidir.% 70-80 ni şekerdir.Güzel çiçeklerden topladığı madensel tuzları ve azotlu maddeleri de bünyesinde barındırır.

  Balın kendine has bir kokusu ve tadı vardır, birçok değişik cinsi de mevcuttur.Çambalı,kestane balı,hurma balı,kekik balı gibi.Her bir balın lezzeti ve kullanıldığı tedavi alanları farklıdır.Ancak genel olarak balın işlevini her biri yerine getirir.

  Balın kendisine geçmeden önce arının bal yapmak için kendisine Allah(c.c.) tarafından verilen özellikleri etrafında tefekkür etmek gerekecektir ki nimetin şükrü gerekir ve yerine getirilmelidir.Arılar çiçeği nasıl bulurlar, geriye kovanlarına hiç şaşırmadan nasıl dönerler, her seferlerinde ne kadar bal getirebilirler, bir kilo bal için kaç arı kaç kez çiçeğe gitmek zorundadır?Soruları uzatmak mümkün.Cevap ise;

  16/68-69

  “Rabbin bal arısına vahyetti ki; (ilham etti ki) ‘Dağ oyuklarında, ağaç kovuklarında ve esma yaprakları arasında petek ör.’

   Sonra her meyveden ye ,Rabbinin önüne aştığı bütün yolları aş.Arının karnından değişik renkli ve insanlar için şifa kaynağı olan bir içecek (bal) çıkar.Bu olayda düşünen kimseler için ibret dersi vardır.”

   Arı Allah’ın kendisine bahşettiği içgüdülerinin direktifleriyle çalışır.Bu da bir çeşit vahiydir.Gerçekten öyle hayret verici bir titizlikle çalışır ki,düşünebilen akıl bile,bu çalışma karşısında aciz kalır.İnsan aklı, arının yaptığı petekler, kozalar, kendi aralarında ki iş bölümü, saf balı yapma yöntemi konusunda açıklama yapmaktan aciz durumdadır.

 

 

herrenk.com

Bu haberi : 3567 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar