Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Makarna Tarifleri
Pizza Tadında Makarna
23.9.2010 - 15:18



Malzemeler:
1 paket makarna,
tuz,
su,
500 gr mantar,
3 adet közlenmiş kırmızı biber,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı dolusu un,
1,5 su bardağı süt,
1 çay kaşığı muskat rendesi,
tuz,
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
Hazırlanması:
Makarnayı tuzlu su ve bir yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz suda haşlayalım. Bunu makarna paketinin üzerindeki tarife göre uygulayalım. Haşlanan makarnayı süzdürelim. Başka bir tavaya makarna ve sıvıyağ karışımını koyalım. Eriyen yağlara, iri bir şekilde doğradığımız mantarları ilave edelim. Sotelenen mantarlara; ince ince doğradığımız közlenmiş kırmızıbiberleri ekleyelim. Baharatları ve yeterince tuzu ilave ederek birkaç dakika bu şekil de kavuralım. Başka küçük bir tencereye sıvıyağ konulur, un ilavesinde de bulunulur. Un kokusu çıkıncaya kadar kavurup, süt ilavesinde bulunalım. Çırpıcı yardımı ile karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Rendelenmiş muskat cevizini ve tuzu ekleyip altını kapatalım. Pişirdiğimiz makarnanın yarısını fırın pişirme kabına alalım. Kavurduğumuz mantarın yarısını makarnanın üzerine serelim. Beşamel sosun yarısını da bunun üzerine gezdirelim. Kaşar peyniri rendesi de serpelim. Makarnanın kalan diğer yarısının bunun üzerine ikinci kata olarak düzenleyelim. Üzerine tekrar mantarı, beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini serperek pizza tadındaki makarnamızın hazırlık aşamasını tamamlayalım.
180 derece de ayarladığımız, önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkartıp, ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun.

Bu haberi : 5853 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar