Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tavuklu Yemek Tarifleri
Taşlık Sote
11.10.2010 - 10:51

Yazın İstanbul’da bulunduğumuz sırada bu lezzetli yemeği yapan küçük gelinimiz Fadime’nin ellerine sağlık. Doğrusu balık, ciğer ve taşlık konusunda bir hayli başarılı ve eli lezzetli. Benim küçüklüğümden beri favorim olan bir yemek türü. Tüm aile fertlerinin çok beğendiği bu tarifi, umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:

1 kilogram taşlık

3 adet orta boy kuru soğan

3 adet yeşilbiber

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

 

Hazırlanması:

Taşlıklar bütün bir şekilde iken ilk önce tek tek yıkanır. Ardından 3-4 defa daha yıkanır. Minik kuşbaşılar şeklinde doğranır.

Doğranmış taşlıklar tencereye koyulur. Su ilave edilip, kapağı yarım bir şekilde kapatılıp, pişmeye bırakılır. Taşlıklar yeterince piştiğine emin olduktan sonra, suyu da  iyice çektirilir ardından sıvıyağ ilave edilir.

Soğanlar piyazlık doğranır. Biberlerde ince bir şekilde doğranır.

Sıvıyağda kavurduğumuz taşlıklara, doğranmış soğanlar ve biberler ilave edilir. Tekrar hepsi birlikte kavrulur. Kavurma işlemi ara sıra karıştırılarak yapılır.

Kavrulan taşlıklara yeterince tuz ilave edilir. Karıştırılıp altı kapatılır. Sıcak bir şekilde servis yapılır.                   

 Afiyet Olsun...

 

Not: Tüm yemek malzemelerinde olduğu gibi et yemeklerinde de en önemli püf noktası malzemenin taze olmasıdır. Taze olmayan et ürünlerinde pişirme esnasında ağır bir koku ve tat oluşabilir. Taşlık soteyi bütün halde iken yarım saat ile bir saat arası suda bekletmenizi tavsiye ederim. Daha sonrasında da iyi bir şekilde yıkamanızı. İyi bir şekilde yıkadıktan sonra, küp şeker büyüklüğünde doğrayıp bir kez daha yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. Sonrasında aynen et pişirir gibi kendi suyunda pişmeye bırakın. Eğer kendi suyuyla yeterli miktarda pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ilavesinde bulunabilirsiniz. Taşlığı soğan ve biberle sote şeklinde hazırlayabileceğiniz gibi, sadece sıvıyağda kavurarak da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde de çok çok güzel oluyor. 

Bu haberi : 29767 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: fatoş Tarih: 7.3.2014 - 22:44

Süper Bi lezzet
Yorumlayan: elif Tarih: 6.9.2012 - 14:23
teşekkürler
güzel oldu.
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar