Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tavuklu Yemek Tarifleri
Patatesli Tavuk Sote
22.4.2011 - 15:57

PATATESLİ TAVUK SOTE

Malzemeler:

1/2 kilogram kemiksiz tavukgöğsü

2 adet orta boy patates

2 adet kırmızıbiber

Yeterince tuz ve sıvıyağ

Yapılışı:

Bu son derece pratik patatesli tavuk sote lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz kolay ve ekonomik tariflerden biri. Açıkçası benim en sık yaptığım sotelerden biri. Yıllar önce okul pikniğinde kızımın sınıfındaki velilerden biri tarif etmişti. Sadece üç temel malzemeyle yapılan bu sote daha sonra vazgeçemediğimiz kolay ve lezzetli tarifler arasında yerini aldı. İnşallah sizinde günlük mutfak yaşamınızda işinize yarayacak bir tarif olur.

Bütün et yemeklerinde olduğu gibi sotelerde de etimizin miktarına uygun bir tava seçerek işe başlıyoruz. Zira etin büyük ölçüde tavanın ısısına birebir temas edip, yüksek ısıda fazla sulanmadan ve tabii ki lezzetini mümkün olduğunca içine hapsederek, kısa zamanda dışının kabuklaşması gerekiyor.

Patatesli tavuk sotede de bu kural önemli. Kuşbaşı doğradığımız tavukları güzelce yıkadıktan sonra iyice sularını süzdürelim. Aksi takdirde gereğinden fazla sulanarak, bir miktar lezzet kaybına uğrayabilir.

Uygun büyüklükte tavayı ocağa koyalım. Biraz ısıttıktan sonra içerisine sıvıyağı ekleyelim. Yağda bir miktar ısındıktan sonra kuşbaşı tavuk etlerini ilave edelim. Bu aşamada ilk etapta karıştırmadan, etlerin dışının rengi değiştikten sonra karıştıralım. Pişirme işlemine yüksek ısıda devam ederek ara sıra karıştıralım.

Sırasıyla etlerin rengi tamamen pişme kıvamında bir renk alınca tavla zarı şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Bu şekilde biraz kavuralım. Patatesler yarı yarıya pişince ince bir şekilde doğradığımız kırmızıbiberleri ekleyelim. Bundan sonra sürekli karıştırarak pişirme işlemine devam edelim. Yeterince tuz ilavesinde bulunarak karıştıralım. Patatesler yumuşayınca altını kapatalım. Ilık olarak servis yapalım.

AFİYET OLSUN…

 

Bu haberi : 41630 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar