Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tavuklu Yemek Tarifleri
Tost Makinesinde Izgarada Tavuk Şiş
25.2.2012 - 13:23

TOST MAKİNESİNDE IZGARADA TAVUK ŞİŞ

akşama ne pişirsem?

Geçen hafta içi akşam yemeği için, ev halkına sürpriz bir şekilde hazırladığım bu tavuk şişleri özellikle bu şekilde hazırlamamın bir sebebi de sizlere herkesin imkânlarına göre tavuk şiş lezzetini tadabileceğini göstermekti. Herkesin evinde aynı şartlar ve imkânlar olmayabilir. Bu arada öğrenci olan takipçilerimiz olabileceğini de varsayarak bunu düşündüm. Buna göre alternatif çözümler üretmek gerekiyordu, lezzetten taviz vermeden.

İşte bir öneri fikir olarak hazırladığım tost makinesinde tavuk şişleri, ikinci bir alternatif olarak teflon tavada da pişirebilirsiniz. Zira ev imkânları bazen her şeye imkân vermeyebiliyor. Tost makinesinde veya teflon bir tavada pişirdiğiniz taktirde yapmanız gereken etleri fazla sıkıştırmadan şişe dizmeniz ve yakmadan sık sık çevirerek pişirme işlemini tamamlamanız.

Malzemeler:

1 kilogram kuşbaşı doğranmış tavukgöğsü

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

2 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı biber salçası

Yeterince tuz

Yapılışı:

Kasaba küçük kuşbaşı olarak doğrattığımız kemiksiz tavukgöğsünü iyi bir şekilde yıkayalım. Tel bir süzgece koyarak tüm suyunun akmasını sağlayalım.

Suyu iyi bir şekilde akan kuşbaşı tavuk göğüs etlerini kapaklı bir kap içerisine koyalım. Tavuk etlerinin üzerine zeytinyağını, pul biberi, toz kırmızıbiberi, biber salçasını, kekiği ve yeterince tuzu ekleyelim. İlave ettiğimiz baharatlarla birlikte etleri bir güzel karıştıralım. Etlerin bulunduğu kabın kapağını kapatarak buzdolabında en az bir saat bekletelim. Daha uzun süreli tutarsak örneğin akşamdan bu işlemi yapıp ertesi güne pişirirsek daha da iyi olacaktır. Ancak vakti olmayanlar bu şekilde de yapabilirler.

Pişirme kısmına gelince; kullanacağımız tahta şişleri su dolu bir şişe içerisine koyarak işleme başlayalım. Bu şekilde etleri daha rahat bir şekilde şişe geçirdiğinizi göreceksiniz. Hem de piştikten sonra daha rahat bir şekilde çıkacaktır.

Tüm etleri fazla sıkıştırmadan şişlere takalım.

Dilerseniz mevsimine göre çeri domates, yeşilbiber, arpacık soğan da aralara takabilirsiniz. Ben henüz mevsimi olmadığı için bunları kullanmadım. Veya küçük kültür mantarları bile olabilir. Bu tamamen sizlerin imkânlarına ve tercihine kalmış bir durum.

Tost makinemizi en yüksek devirde ısıtalım. Isınan tost makinesine etleri belli aralıklarla dizelim.

Ara sıra çevirmek suretiyle pişirelim. Çevirme işlemini etler yeterli miktarda pişene kadar yapalım.

Pişen ızgara tavuk şişlerimizi bol yeşil salata, ayran ve lavaş ekmeği eşliğinde sıcak bir şekilde servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 13766 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar