Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Minik Kaplumbağa Pastam
29.1.2011 - 14:34

MİNİK KAPLUMBAĞA PASTAM

Minik kardeşlerimizin katılımıyla yapılacak kaplumbağa pasta, eminim minik ellerin dokunuşuyla daha da bir lezzetlenecekler. Kekimizi bardakla kesme kısmında ve kâğıtlardan adeta faaliyet çalışması içerisinde hazırlanabilecek kaplumbağalar kısmında, küçük kardeşlerimizin yardımına ihtiyacınız olacağını düşünüyorum. En azından bizim mutfakta böyle oldu. Minik kardeşlerimizin hayal dünyalarındaki kaplumbağaları seve seve lezzetli anlarına konuk edeceklerini düşünüyorum. Malzemeleri bir an önce sayıp, hazırlıklara başlasak iyi olacak.

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı pudra şekeri

1,5 çay bardağı sıvıyağ

½ çay bardağı süt

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı ıspanak püresi

1 su bardağı un

2 adet vanilya

1 adet kabartma tozu

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1yemek kaşığı tereyağı

1 poşet krem şanti

1 çay bardağı süt

Ve tabii ki kaplumbağaları oluşturmak için; 1 adet yeşil karton, yağlı kâğıt

Nasıl Hazırlayalım?:

Karıştırma kabı içerisine kırdığımız yumurtaların üzerine pudra şekerini koyalım. Yumurtalar iyice köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvıyağı, sütü, Hindistan cevizini, ıspanak püresini ekleyerek bir kez karıştıralım. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyaları ilave ederek karıştıralım. Yağladığımız fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. 180 dereceye ayarladığımız soğuk fırına keki koyalım. Kekimiz pişerken;

Muhallebisini hazırlayalım. Tencerede sütü, şekeri, nişastayı, unu, yumurtayı ve vanilyayı karıştıralım. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Muhallebi piştikten sonra tereyağını ilave edelim. Pişen muhallebiyi çırparak soğutalım. Soğuyunca sütle çırparak hazırladığımız kremşantiyi ekleyelim. Tekrar iyice çırpalım. Soğuması için bir süreliğine buzdolabına koyalım.

Pişen kekimiz soğuduktan sonra, çay bardağı ile yuvarlak bir şekilde keselim. Artan kek parçalarını rondo da çekelim.  Elde ettiğimiz yuvarlaklara yaklaşık bir yemek kaşığı muhallebiden koyalım. Kek kırıntısından elimizle alarak hafif dokunuşlarla muhallebinin üzerine yapıştıralım.

Sıra küçük kardeşlerimizden yardım alma kısmına geldi. Yağlı kâğıdın üzerine çay bardağını koyarak çevresini çizelim. Elde ettiğimiz yuvarlakları küçük kardeşlerimize kesmesi için verelim. Aynı şekilde renkli kartonun üzerine de çay bardağı ile yuvarlaklar çizelim. Çizgilerimiz belirgin olmasın. Küçük kardeşlerimizin bu yuvarlağın etrafına diledikleri şekilde kaplumbağa çizsinler. Daha sonra bunları keserek pastamızın alt kısmını hazırlamış olalım.

Hazırladığımız kaplumbağaların üzerine yağlı kâğıdı yerleştirelim. Bunun üzerine de pastacıklarımızı. Sanırım kaplumbağa pastalarımız hazır.

AFİYET OLSUN…

Aşçının notu: Keki pişirirken fazla kabarmaması gerekiyor. Bu nedenle tepsinizi büyük seçin... Dikdörtgen veya kare bir tepsi olabilir…

Bu haberi : 4714 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar