Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Yemekte Ölçü Pusulası
Sebze Çeşnisi Nasıl Yapılır?
25.12.2012 - 17:33

SEBZE ÇEŞNİSİ NASIL YAPILIR?

Sizlerden gelen istek ve öneriler şu ana kadar aklıma gelmeyen veya tarif defterlerim arasında bir köşede kalmış tarif ve fikirleri paylaşmam noktasında bir ışık oluyor. Bu sayede sizlerle paylaşımlarımın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Sebzelerden ayşe fasulye, bamya, maydanoz, nane, kereviz yaprağı ve dereotu en çok kuruttuklarım arasında. Bunları balkonumun  güneş görmeyen bir yerinde pamuklu bir bezin üzerine sererek kurutuyorum. Maydanoz, dereotu ve naneyi hava akımı iyi olan, sıcak bir yerde evin herhengi bir köşesinde de kurutmak mümkün. Ancak kuru sebzelerin pek çok türünün satıldığı baharatçılarda&aktarlarda rahatlıkla bulabileceğinizi düşündüğüm pırasa kurusunu evde yapmayı hiç düşünmedim. Ta ki Asiye Gül hanımın facebook sayfasındaki mesajına kadar. Ne tevafıktır ki dün tam da pırasa yapmayı düşünüyordum. Deneme amaçlı pırasanın yeşil yapraklarının bir kısmını bu mesaj üzerine kurutmaya karar verdim. Bakalım nasıl olacak................

Birçok sebzeyi kurutmak için havanın en sıcak olduğu yaz aylarının tercih edildiğini biliyoruzdur. En çok kış mevsiminde bulunan pırasa ise nasıl kurutuluyor doğrusu bir fikrim yoktu. Diğer sebze kurutma yöntemlerindeki mantığı takip ederek pırasa ve havuçta bir kurutma işlemi yaptım. Bu işlemi kuru soğanda da denemeyi düşünüyorum. Zira kuru soğanın kilogram fiyatını düşününce, kurutulmuşu epeyce pahalı.

İkinci olarak çeşni tarifi sormuşsunuz. Sanırım vereceğim tarif, bu isteğinize bir cevap olabilir. Bu çeşni ölçüsünde  ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz. Kendi damak tadınıza göre. Bu karışımı tavuk etlerinden tutunda, çorba, pilav ve makarnalara kadar birçok yerde kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı dört renk tane karabiber

 4 çorba kaşığı pırasa kurusu

 1 çorba kaşığı kereviz kurusu

 3 çorba kaşığı havuç kurusu

 3 çorba kaşığı soğan kurusu

 2 çorba kaşığı sarımsak kurusu

 4-5 adet kuru kırmızı biber

 7-8 adet kurutulmuş domates

Sebze çeşnisinin yapılışı:

karabiber

beyaz karabiber

yeşil karabiber

kırmızı karabiber

1 çorba kaşığı dört renk tane karabiberi havanda kabaca dövelim.

Havana 4 çorba kaşığı pırasa kurusunu, 1 çorba kaşığı kereviz kurusunu, 3 çorba kaşığı havuç kurusunu, 2 çorba kaşığı  toz sarımsak ve 3 çorba kaşığı soğan kurusunu ekledikten sonra karıştıralım. Son olarak, 4-5 adet kuru kırmızı biberi ve 7-8 adet kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayarak veya rondoda çekerek ekleyelim.

Sebze çeşnisine toz zerdeçal, zencefil de ekleyebilirsiniz. Bu kısmı tamamen damak zevkimize kalmış.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 9300 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar