Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sütlü Tatlılar
Çilek Soslu Muhallebi
14.6.2010 - 13:14

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

Malzemeler:
5 su bardağı süt (
1 litre süt )
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet vanilya

Çilek Sosu için:
500 gram çilek
2 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı su

Hazırlanması:

Tencereye 5 su bardağı sütü koyalım. Sütün içerisine nişastayı, unu, yumurta sarısını, Vanilyayı, şekeri ve tereyağını ilave edelim. Bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp, sürekli karıştırarak muhallebinin kıvamını bulmasını sağlayalım. Bir – iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Servis yapacağımız kâselere veya kup bardaklarına paylaştıralım. Servis kâselerini birebir doldurmayalım. Üzerinde bir parmak kalınlığında mesafe bırakalım.
Muhallebilerimiz soğurken bir taraftan çilek sosunu hazırlayalım. Bunun için;
İyice yıkayıp, bir güzel suyunu süzdürdüğümüz çilekleri mutfak robotunun parçalayıcı kısmına koyalım. Üzerine su ve şekeri ekleyerek, çilekler iyice püre kıvamına gelene kadar robotu çalıştıralım. Güzel bir püre kıvamına gelen çilekleri buzdolabının soğutucu ( veya derin dondurucu ) kısmına koyarak soğumasını sağlayalım. Veya tam tersini de yapabiliriz. Yeni yıkanıp, suyu iyice süzülmüş çilekleri derin dondurucu kısmına koyarak; iyice soğumasını hatta hafif buz tutmasını sağlayabiliriz. Bu şekilde mutfak robotunda su ve şekerle püre haline getirince de çok güzel oluyor.
Soğuyan çilek sosunu, muhallebinin üzerine paylaştıralım. Tekrar soğuması için buzdolabına kaldıralım. İyice soğuduktan sonra servise hazırdır. Küçük – büyük herkesin hoşuna gidecek serin, çilek kokulu bir tatlı.
Afiyet Olsun.



Bu haberi : 4064 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar