Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Örgü Oyuncak Yapımı
Amigurumi Kız Bebek Yapımı
14.3.2013 - 14:04

AMİGURUMİ KIZ BEBEK YAPIMI

japon oyuncak örme sanatı

Nasıl Yapılır?:

Tığ veya şişle örülerek yapılan oyuncaklar, amigurumi denilen, tüm dünyaya yayılan bir japon sanatı. Tığ işinde oyuncaklar dairesel şekilde sık iğne ile örülüyor. Daireler bir üst sıraya geçerken birleştirilmeden spiral olarak ilerliyor. Bu şekilde elde edilen parçalar daha sonra dikilerek veya tığ  ile birleştiriliyor.

Benim yaptığım amigurumi japon kız bebek, tamamen hayal gücüme dayanan bir çalışma oldu. Benim ufaklığın hergün okula oyuncak götürmesi ve okula götürmek için benden küçük bir bebek istemesi sonucu ördüm. Elbisesini trabzan örgü tekniğiyle ördüm. Ancak benim gibi sabırsız biri değilseniz ve sizi her an ‘Ne zaman bitecek anne. Yarına kadar biterse okula götürebilir miyim?’ diye sıkıştıran bir kızınız yoksa elbiseyi de sık iğne tekniğiyle örmenizi tavsiye ederim.

İp olarak; amigurumi bebeğin vücudu için nako pırlanta kullandım. Bir adet 100 gramlık yumak yeterli oldu. Elbisesi için ise nako bonbon amigurumi ip kullandım. Açıkçası nako bonbon amigurumi fiyat olarak daha ekonomik. Her ikisiyle de bebek örülebilir.

Amigurumi tekniğiyle bu bebeği her tığı işi ve sık iğne tekniği bilen kişilerin yapabileceğini düşünüyorum. Tabii önce istemek gerekiyor.

Gelelim amigurumiye başlarken en önemli püf noktasını oluşturan kısma. Amigurumi örgüde parçaları örerken sihirli halka dediğimiz teknikle başlıyoruz. Ben bu aşamayı maalesef resmedemedim. Zira hem örüp, hem de tek başına resmini çekmek çoğu zaman mümkün olmuyor. Küçük yardımcılarım da okulda olduğu için bu konuda tek başıma kaldım. Ancak diğer aşamalarını ve parçalarını bolca resmettim. Umarım anlaşılır olması noktasında başarılı olmuşumdur.

Bu arada Amigurumi bebeğin boyu 30 cm.

Fikirlerinizi, yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı merak ediyor, sabırsızlıkla bekliyorum.

Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

 

 

Not: Sihirli halka için buraya bakabilirsiniz.

Bu haberi : 10332 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar