MİSAFİR İÇİN İFTAR MENÜSÜ
GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ:
Sütlü Kabak Çorbası
Tavuklu Patlıcan Sandal
Nohutlu Şehriye Pilavı
Yoğurtlu Patates Salatası
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Osmanlı Şerbeti

GÜNÜN AYETİ:
-(Ey Resulüm) de ki: ‘Ben bu yaptığım tebliğe karşı sizden bir ücret istemiyorum, ancak Rabbine bir iman ve itaat yolu tutmak isteyen kimseler istiyorum.” Furkan Suresi/57. ayet
GÜNÜN HADİSİ:
“Kapkaranlık gece parçaları gelmeden (fitnelerin karanlığında, nur/ışık temini için) amellere süratle koşun ki, o devirde insan sabah mü’min olduğu halde akşama kâfir olarak ulaşır. Mü’min olarak gecelediği halde kâfir olarak sabaha çıkar. Ve o günün adamları dinini, dünyadan az bir şeye karşılık satarlar.” Müslim, Tirmizi, Ahmed bin Hanbel; Râmûz el-Ehâdis, I/243
Günümüz Rabbimize kul olmak için geçsin inşaAllah. 
Kimileri ‘Ramazan’da alan var, alamayan var’ diyerek benim ve diğer arkadaşların yaptığı yemek menüsü paylaşımlarını eleştirebilirler. Ancak unutmayın ki burası yemek ağırlıklı bir sayfa. Ve bizler için bu bir iş. Tıpkı lokantacılık yapan, pastanecilik yapanlar gibi. Menüler hem iftar sofraları hem de sonrasında fikir vermesi için yayınlamak durumundayız. Bizler de her gün, her öğün bu sofralarda yemek yemiyoruz. Benim ki sadece bir fikir olsun diye yapılan bir paylaşım. Hepsini yapmak durumunda olmadığınız gibi belki içerisinden bir tanesi size fikir verir ve o gününüzü kurtarır düşüncesiyle bu paylaşımları yapıyorum. Yoksa ki 1-2 çeşit yemek görkemli bir sofradır bizim için, şükretmeyi unutmadığımız sürece.
Peygamber efendimizin sofrası yiyecekler bakımından fakir, fakat muhtaçlara yardım ve Allah’a şükür bakımından sofraların en zengini olmuştur. İnşaAllah bizlerin sofraları da böyle olur. Hz. Peygamber ekmek ve yemek israfına meydan vermemiştir. Bu yüzden aman ha! İsrafa kaçacak boyutta hazırlıklar içerisine girmeyelim. Hz. Peygamber, münferit yemek yemenin bereketli olmayacağını ve ailede topluca sofraya oturmak gerektiğini “Yemeği topluca yiyiniz, dağınık olmayınız, şüphesiz ki bereket topluca yemektedir.” şeklinde ifade etmiştir. Herkes gibi bazı yemekleri diğerlerinden daha çok sevse de, topluluk içinde beğenmediği yemeği kötülememiş ve kötülenmesini de yasaklamıştır. “Hoşlanmadığını bırak, onu başkasına haram etme” diyerek başkalarının arzularına saygılı olmak gerektiğini vurgulayıp, yiyeceklerin ziyan olmasını engellemiştir.
O, yere düşen lokmaların, yiyeceklerin insanlara zarar verecek maddelerden temizlenip yenilmesini söyleyerek tabaklarda yiyecek bırakılmamasına şahsen özen göstermiştir. Diğer yandan yemede ölçünün kaçırılmamasını tembihleyip, “Hiçbir insan, karnından daha kötü bir kap doldurmuş olamaz.” buyurmuştur.
Hepinize bereketli, israfsız bir Ramazan diliyorum. 
SAHURA NE YAPSAM?
VEJETARYEN İFTAR MENÜSÜ
ÇOCUK İFTAR MENÜSÜ TARİFLERİ
FACEBOOK HERRENKCOM MUTFAĞI |