Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sağlık
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 4 Temel Besin
16.6.2010 - 14:45

Son günlerde ‘ Probiyotik ‘ kelimesi sıkça karşımıza çıkmaya başladı.Probiyotikler de neler var?diye merak ediyorsanız;işte yanıtı:

Probiyotik içeren gıdaların ne anlama geldiğini bilmek için, önce vücudumuzun normal bakterilerinden haberdar olmalıyız.

Evet bakteriler, her zaman zararlı varlıklar değillerdir. Bazı türleri hastalıklara yol açar. Ama aynı zamanda, vücudumuzda bizimle barışık yaşayan pekçok dost bakteri türü de mevcuttur. Bunlar, hastalık yapan ( patojen ) bakterilere karşı bizi savunurlar. Bağışıklık sistemimizin parçası olarak enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olurlar. Ayrıca, barsakta bazı vitaminlerin sentezini, sindirimin normal işleyişini, gıdaların emilmesini sağlarlar. İşte probiyotikler de bu dost bakterileri içeren gıdalardır.

Bunların bazılarını sıralayacak olursak;

Bu gıdaların en başında süt,yoğurt ve kefir yer alır.

-Havuç,brokoli,lahana,maydonoz gibi kışın pazarlarda bol miktarda görmeye alıştığımız kış sebzeleri...

-Nar,portakal,greyfurt,limon gibi bol C vitamini ihtiva eden kış meyveleri...

Bu meyvelerin hepsinden aynı anda nasiplenmek istiyorsanız, hepsinin sıkılmış sularını karıştıarak hazırlayacağınız kokteyl meyve suyu fena olmaz doğrusu.

-Bütün bu meyve ya da taze sıkılmış meyve sularının yanında tabi ki asla yaz-kış ihmal etmememiz gereken su,günde ortalama 2 litredir.

-Haftada iki kez kırmızı et veya balık.Bunlar ızgara, buğlama ya da fırında,haşlama olabilir.Et-balık tüketebilecek imkanlarımız yoksa onun yerine etin yerini doldurabilecek tahıllara başvurmamız gerekir.Nedir bu tahıllar.

Buğday,pirinç,fasulye,nohut,mercimek,bakla...

Ayrıca çok önemli bir not:

Son araştırmalara göre;

Midyede ki civa miktarı domuz gribi aşısında ki civa miktarından 100 kat daha fazlaymış.Midye severlere duyurulur.Civanın belli bir orandan sonra insan vücudu için ne kadar zararlı olduğu görsel ve yazılı basında sürekli vurgulanmaktadır.Bizden hatırlatması...

herrenk.com

Bu haberi : 3045 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar