—Kepekli Pirinç;
Kepekli pirinç (Siyah Pirinç) veya bulgur. Kepekli pirinçi akşamdan ıslatmak gerekir. Tabi vitamin kaybını önlemek için iyice yıkayıp, ıslattığımız su ile pişirmemiz gerekir.
— Kırmızı fasulye;
Kırmızı fasulye, Meksika fasulyesi diye de olanı vardır. Yani şu bildiğimiz barbunya.
—Nar;
Nar şekeri dengeleyen bir meyvedir. Sütlü tatlıların üzerinde ve yoğurtla karıştırarak ara öğünlerle tüketilebilir.Ayrıca narsuyu-portakal suyuyla da çok güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
—Yumurta,
Yumurta, tiroidi çalıştırır. Hafta da 2-3 defa tüketilebilir.tabii haşlama ya da rafadan tavsiye edilen tüketim şekillerinden biridir.Bu arada beş dakika kaynatılarak elde edilen kayısı kıvamı gerçekten çok güzel oluyor. Ayrıca menemenle birlikte, peynirli ve değişik otlarla örneğin; dereotu ile birlikte tüketilebilir.
Yumurta A,D,E,B vitaminleri ile demir, kalsiyum,iyot,sodyum,protein, karbonhidrat, potasyum bulunur.
—Yoğurt,
Yoğurt az yağlı veya light olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bilmeyenler için yoğurt; Türk’lerin keşfi harika bir gıdadır.
Yoğurt nelere iyi gelmez ki; belki midesi hassas olanlarda midede ekşime yapabilir.Onun dışında yoğurt ishalde mısır ya da buğdayla karıştırıldığında, sarılıkta, sinir sistemleri üzerinde zehirlenmelere karşı, güneş çarpmalarında hafif tuzlu bir yoğurt, gibi v.s v.s bütün bunlarda ve daha sayamadığımız bir çok faydası bulunmaktadır.
.jpg)
—Elma,
Kabukları ile birlikte yenmesi tavsiye edilir. Eğer bir maniniz yok ise.Elma da buluna pektin maddesi kolesterol düşmesine yardımcı olur.Kış mevsiminde kurutulmuş elmalardan kaynatılarak yapılmış bir kış çayı doğrusu gün içinde ara ara rahatlıkla tüketilebilir.Bir miktar balla tadılarak.
Elma da fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum mineralleri, protein, karbonhidrat, seliloz,pektin ayrıca A, B1,B2,B3,B6,E ve C vitaminleri bulunmaktadır.
—Kuru kayısı,
Potasyum içerir. Cilt,saç ve göz için faydalı bir besindir.Ayrıca kuru kayısı ve yaban mersini kurusunu birlikte tükettiğimizde, gözümüz,saçımız ve idrar yollarımız için faydalı bir beslenme yapmış oluruz
—Tarçın
Bu gizemli kokuyu sofralarınızda mutlaka kullanın.Tarçın tatlılarda, zeytin yağlı dolma içlerinde,tavuk yemeklerinde, keklerde, kurabiyelerde, hatta çay olarak büyük bir keyifle tüketebileceğimiz bir bitkidir.
İnsulin metabolizmasını olumlu yönde etkileyen bir bitkidir.
1 su bardağı sıcak suya demleyceğiniz bir çubuk tarçın, 1dilim elma, 1 dilim limon, 1tane ıhlamur virüslerin kol gezdiği bu günlerde çok işinize yarayacağından eminim. Ee artık her şeyin doğalı makbul…Zira tarçın yaz-kış rahatlıkla bir çok şeyle birlikte tatlısından-tuzlusuna tüketebileceğimiz yüce yaratanın harika nimetlerinden bir tanesi…
—Maydanoz,
Maydonoz kelimenin tam anlamıyla hem bir şifa, hem bir gıda, hem de mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır.
Maydonoz iyi bir su atıcıdır. Faydalı bir çok özelliğinden mutlaka faydalanmak için mutlaka tercihlerimiz arasında olmalıdır.Zira o içerdiği B1,B3,A ve C vitaminleri nedeniyle gerçekten iyi bir ilaçdır.
—Badem;
Canınız özellikle kızartma çektiği zamanlarda tüketilmesi önerilen bir besin. Miktarına gelince ortalama olarak, şifa versin ama bu arada kilo da yapmasın diyorsanız …
Günlük; 3 ceviz içi, 10 badem ,10-15 adet fındık içi tüketilmesi tavsiye edilen miktardır
herrenk.com |