Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Salata Tarifleri
Pancar Salatası (Sarımsaklı)
23.12.2010 - 19:40



Pancarın;folik asit, potasyum, mangan ve magnezyum içerdiğini; İçeriğindeki demir ve bakırın, kan yapımını desteklediğini biliyor muydunuz? Daha bunun gibi sıralayabileceğimiz bir çok faydası var. Mutlaka sofranız da yer verin derim. Bartın’da yoğurtlu bir şekilde salatası yapılan ve bayramların en favori yemeği olan salatasının tarifini ilerleyen günlerde vermek dileğiyle diyorum. Ve biraz daha yaygın olarak tüketilen tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

Orta boy 5 pancar

2 kahve fincan sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

5 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Pancarları soyup yıkayalım; iki fincan sirke, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kattığımız bol suda pişinceye kadar haşlayalım. Dikkat! (Çok yumuşamamasına dikkat edelim)

Sudan çıkarıp soğumadan dilimleyelim. Soğuyunca suyundan bir miktar alalım. Bir fincan sirkeye 5 diş sarımsağı ezerek karıştıralım. Dilimlediğimiz pancarların içine dökerek karıştıralım. Salatamız servise hazır.

Aklımızda Bulunsun: Kırmızı pancar Avrupa’da yemeği yapılan bir sebze, yurdumuzda turşusu meşhur... Ayrıca Orta Asya mutfağında çorbasının yapıldığını da biliyorum. İnşaallah ilerleyen günlerde bunun da tarifini sizlerle paylaşırım. Salata olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz aslında en faydalısı bu! Ancak, çeşni vermek için salata içine katılan baharat ve fabrikasyon sirke gibi yoğun asitli soslar pancarın sindirimini güçleştirebilir, bu yüzden salatamıza biraz sızma zeytinyağı, biraz limon ve doğal kaya tuzu ile hafif bir sos hazırlayabiliriz. Bu önerim doğallıktan yana olanlar için olsun. Limon yerine doğal nar ekşisi veya organik turunç ekşisi ya da evde yapılmış elma veya vişne sirkesi de kullanabiliriz. Bu arada vişne sirkesini büyük marketlerde bulabiliriz. Unutmadan söyleyeyim. Özellikle vişne sirkesi ile harika oluyor… Denemeniz dileğiyle...

AFİYET OLSUN...

Ayrıca küçük bir not daha: Bu salatayı bu şekilde hazırlayıp, bir-kaç hafta süreyle cam bir kavanoz içerisinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...(Aynen pancar turşusunda olduğu gibi)...

Bu haberi : 4669 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar