Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Anne ve Babalara
En Güzel Uyku
24.6.2010 - 19:58

Bir gece yakın arkadaşları ile son derece neşeli bir sohbet içindeyken çoktan yatmış olan oğlu odasından seslendi:

  -Anneciğim! Susamışım… Bana su verir misin?

  Sohbet bölünmüştü. Annenin en samimi olduğu arkadaşı, biraz şakacı ama uyaran ve mekanik bir sesle çocuğu anneden önce cevaplandırdı:

  -Kalkıp suyunu içmen gerekmiyor mu?

  Bu, doğru yerde doğru davranış kuralını bilmeyen, duygusal ihtiyaçları sezinleyemeyen birinin tepkisiydi. İhtimal, kendisi de bir anne olan bu dost, çocukların iyi bakıldıklarında iyi işleyecek birer makine olduklarını düşünenler arasındaydı. Çocuklar makine, onlar da iyi birer tamirciydi…

  Anne, çocuğunun kendi işini kendisinin yapmasına önem vermekle birlikte, çocuğunun su istemesinin özel bir anlamı olduğunu hissetti. Bu, farklı bir durumdu. Farklı durumlar farklı tepkiler gerektiriyordu. Eğitimi bir sanat yapan buydu.

  Çocuk yalnız su değil, annesini de istiyordu. Kendisine su getiren annesini istiyordu çocuk. Anneliği istiyordu, tamirci değil… Bir bardak suda annesini yudumlayacaktı o.

  Anne sıcak bir sesle “geliyorum yavrum!” dedi. Kalktı, bir bardak suyu çocuğuna götürdü. Onun yavaşça suyunu içmesini seyretti. Yanılmamıştı. Bardağın üstünden iki kocaman siyah göz kendisine dikilmişti. Anne, boş bardağı masanın üzerine koyup oğluna sımsıkı sarıldı, onu öptü. Sonra yorganını sıkılayıp omuzlarını ovdu. Oğlunun ellerine de bir öpücük kondurup odadan çıktı.

  Çocuk en güzel uykularından birine dalmıştı.

 

Önerilen kaynak:

Ahlak ve karakter eğitimi

Recep şükrü apuhan

Bu haberi : 2216 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar