Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Makarna Tarifleri
MANTARLI-MAKARNA FIRINDA
11.10.2010 - 15:59


 

Fırında makarna lezzetini sevenlerin veya merak edenlerin kaçırmak istemeyeceği bir tariftir. Sıcak servisiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak fırında mantarlı-makarna için malzemeler ve yapılışı:

Makarnayı haşlamak için:

½ paket makarna

Tuz, su

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Mantar sote için:

½ kilogram mantar

2 adet kırmızıbiber

5 yemek kaşığı sıvıyağ

Beşamel sosu için:

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Üzeri için:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, kekik

Güzelce yıkayıp, kâğıt bir havluyla kuruladığımız kültür mantarlarını iri bir şekilde doğrayalım. Kırmızıbiberleri de halka şeklinde doğrayalım. Her ikisini birlikte sıvıyağ koyduğumuz, ısıtılmış tavada soteleyelim. Soteleşme işlemini yüksek dereceli ateş üzerinde yapalım. Böylece mantarlarımızın saldığı su daha hızlı uçacaktır. Bu mantarların hem kararmadan pişmesini hem de lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden pişmesini sağlayacaktır. Soteleşen mantarlara yeterli miktarda tuz ilavesinde bulunup altını kapatalım. Daha sonra makarnayı haşlama işlemine başlayalım. Bunun için:

Makarnamızı tuzlu su ve çok az sıvıyağ eklediğimiz kaynar suda haşlayalım. Haşlama işlemini makarna paketlerinin üzerinde belirtilen süreye göre yaparsak daha başarılı bir sonuç elde etmiş oluruz. Haşlanan makarnalarımızı süzelim.

Beşamel sosu hazırlamak için: bir tencereye tereyağını ilave edip, eritelim. Eriyen tereyağına unu ekleyelim. Bir miktar kavuralım. Yavaş bir şekilde soğuk süt ilavesinde bulunalım. Bundan sonra karıştırma işlemine bir çırpıcı yardımı ile devam edelim. Böylece beşamel sosumuz daha pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Sosumuz koyulaşınca, altını kapatalım. Yeterli miktarda tuz ve muskat cevizi rendesi ekleyip karıştıralım.

Fırın kabına makarnayı dökelim. Üzerine kaşar peynirinin yarısını serpelim. Sotelenmiş mantarları bunun üzerine yayalım. Beşamel sosu bunların üzerine yayıp, kalan kaşar peynirini de serpiştirelim.

180 dereceye ayarladığımız fırınımızda üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkartıp, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

İsteyenler bu yemeği ısıya dayanıklı küçük kaplarda, tek kişilik porsiyonlar halinde de hazırlayabilirler.

Şimdiden afiyet olsun…

 

Not: Beşamel sosun kıvamı krep hamurundaki gibi akıcı bir kıvamda olmalıdır. Zira yemeğimiz ikinci bir kez fırına gireceği için böylesi daha uygun olacaktır.


 

Bu haberi : 4187 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar