Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tavuklu Yemek Tarifleri
Beşamel Soslu Fırında Tavuk Yemeği
7.7.2012 - 09:27

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUK YEMEĞİ

Fırın, yemeklerin başka bir boyuta yolculuk yaptıkları bir yer sanki. Bilinmezliklerle dolu uzay boşluğu gibi. Eğer her şey yolunda giderse yani doğru malzemeleri doğru bir ısıda bu yolculuğa göndermişseniz, geriye sadece bu yolculuğun vaktini doğru ayarlamaya ve gittiği yerdeki bilinmezliklerin bırakacağı tatlar kalıyor. O kısacık sürede bu alemde farklı lezzetleri yüklenerek geri dönüyor. İçeride ne gibi şeyler oluyor da bu gerçekleşiyor doğrusu bunu bilemiyorum. Eğer bir bileniniz varsa, şimdiye kadar bu sırrı çözeniniz varsa benimle paylaşabilir. Sayfam her daim küçük sırları çözüp, bunu paylaşmak isteyenlere açık… Eh! ne diyelim mutfak sırlarını çözme bilgisini bizlere veren Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Malzemeler/4-5 kişilik:

600 gram kemiksiz tavukgöğsü

2 adet kırmızıbiber

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 tatlı kaşığı safran

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Beşamel sos için:

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un (tepeleme)

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:

50 gram kaşar peyniri rendesi

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Öncelikle kemiksiz tavuk göğüs etini serçe parmağı uzunluğunda ve kalınlığında olacak şekilde uzun bir şekilde keselim.

Yapışmaz yüzeyli bir tava içerisine etleri alalım. Etlerin rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra sıvıyağı ilave ederek, etler pişinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Böylece ön pişirmeyi gerçekleştirmiş olalım. Kavrulan etlere safranı ve tuzu ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık bir dakika kadar kavurup altını kapatalım.

Beşamel sos için; tencere içerisine sıvıyağı ilave edelim. Bunun üzerine unu ekleyerek kavuralım. Yaklaşık olarak bir dakika kadar. Unun renginin çok değişmemesi lazım. Zira bu beşamel sosumuzun rengini değiştirecektir. Bu yüzden krem renkli bir hal alıncaya kadar kavurmamız yeterli.

Kavrulan una sütü katalım. Bu şekilde beşamel sos kıvamını buluncaya kadar çırpıcı ile karıştıralım. Bir miktar tuz ilave edip, kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Isıya dayanıklı fırın kabımıza etleri alalım. Bunun üzerine ince bir şekilde yuvarlak olarak doğradığımız kırmızıbiberleri yerleştirelim. Haşlanmış olan nohutlardan serpiştirelim.

Beşamel sosu üzerine gezdirelim.

Beşamel soslu fırında tavuk yemeğimize kaşar peyniri rendesini serpelim.

Son olarak fırın yemeğimize hem lezzetinde hem de görüntüsünde farklılık yaratacak olan pul biberi serpelim. Yemeğimiz fırına girmeye hazır.

180 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırına pişmek üzere bir yolculuğa gönderelim. Bu da süre olarak kaşarlar eriyip, hafif kızarmaya başlayıncaya kadar olan bir süre. Ben özellikle bu yemekte kaşarı fazla kızartmıyorum. Ancak bu aşama da tercih tamamen sizlerin damak zevkine kalıyor.

Yemeğimiz servise hazır.

Ilık bir şekilde servis yapmanızı tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 10730 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar