Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Değişik Pilav Tarifleri
Etli Buğday Aşı
2.11.2012 - 08:28

ETLİ BUĞDAY AŞI

KURBAN ETİYLE YAPILAN YEMEKLER

Kurban bayramında kurban etinin değişik şekillerde kavurma yapılarak hazırlanmasının yanında bir de hazırlanan başka bayram yemekler vardır. İşte bunlardan biri de Bartın’da keşkek, bazı yerlerde yarma, herse, dövme olarak geçen buğdayla hazırlanan pilav türüdür. Bu son derece sağlıklı ve besleyici pilav sade şekliyle yapılabildiği gibi Anadolunun birçok yerinde etli olarak da pişiriliyor. Hatta düğünlerde bile yapılan geleneksel bir pilav yemeği. Pişirilme şekli olarak etle birlikte biraz lapa olacak kıvam da pişirilen bu yemeği ben biraz daha tane tane seviyorum.

Kırmızı etle hazırlanabileceği gibi tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor. Bu yemeğin en önemli özelliği ise sıcak bir şekilde tüketilmesi. Malum aşureden de tahmin edileceği üzere soğudukça buğdayın içindeki nişastadan dolayı koyulaşıyor.

Malzemeler:

1,5 su bardağı aşurelik buğday

Su

500 gram gerdan eti veya kemikli bir et

2 yemek kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

Karabiber

Kuru nane

Toz kırmızı biber

Nasıl yapılır?:

Buğdayı birkaç kez yıkadıktan sonra bir gece önceden suda ıslatalım.

Tercihen gerdan etini tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zira çorbalarda ve et suyu yapımında gerdan eti kullanılır.

Buğdayın suyunu süzüp, üzerini bir-iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle pişirelim. Buğday pişme kıvamına yaklaşıp, suyunu çekince et suyunu ilave edelim. İsterseniz bu aşamada didiklediğiniz etleri de ilave edebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi servis sırasında pilavın üzerine koyabilirsiniz.

Biraz da bu şekilde pişirdikten sonra pişmeye yakın tuzunu ekleyelim.

Üzeri için; tereyağında toz kırmızı biberi kızdıralım (ancak yakmayalım). Etli buğday aşını servis tabağına alalım. Üzerine toz kırmızı biberli tereyağından bolca gezdirelim. Çok azda kuru nane serpelim. Karabiber de bu yemeğe çok yakışır. Biraz da karabiber.

Sıcak bir şekilde servis yapalım.

Not: Pilav yapmak icin; aşurelik buğdayı önceden ıslatmadan da pişirebilirsiniz. Ben zaman zaman bu şekilde yapıyorum. Buğdayın 3- 4 katı su ile rahatlıkla pişirebilirsiniz. Buğday ne çok diri ne çok hamurlaşmış olmalı. Buğday yeterince yumuşadığında tarifteki gibi et suyunu kullanarak bir süre bu şekilde pişirerekde olur.

AFİYET OLSUN...

 

Bu haberi : 13431 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: necla Tarih: 18.4.2013 - 13:55

Herse tarifiniz de yemesi de güzel olmuş. Elinize sağlık Herseye kimyon da çok yakışıyor
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar