Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Kremalı Ispanaklı Börek
10.11.2011 - 19:06

KREMALI ISPANAKLI BÖREK

Bu börek tarif defterlerim arasında kalmış lezzetli tariflerden biri. Benim bayram için tepsiye düz olarak döşeyerek hazırladığım bu böreği iki kattan, sigara böreği şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz. Böylesi görünüm açısından daha şık olacaktır. Ancak ben aceleyle birkaç işin arasında bunu en çok kullandığım yöntemle yapıverdim.

Malzemeler:

5 adet yufka

Sosu için:1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı su, 1 adet yumurta

İç malzemesi için:

½ kilogram ıspanak

½ çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 küçük paket krema

1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Yeterince tuz

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Sıvıyağda ince bir şekilde doğradığımız kuru soğanı soteleyelim. Rendelenmiş sarımsakları ekleyerek karıştırdıktan sonra doğranmış ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar yumuşayana kadar (çok az) karıştırarak kavuralım. Kremayı ekleyelim. Krema kaynamaya başlar başlamaz altını kapatalım. Muskat cevizi rendesini ekleyelim. Dövülmüş cevizi de ekleyerek karıştıralım.

Tefsiyi yağlayalım. İlk yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye yerleştirelim. İkinci yufkayı birkaç parçaya bölerek ve buruşturarak serelim. Sos malzemesinden biraz gezdirelim. Ispanaklı iç malzemenin yarısını yayalım. Kaşar peyniri rendesinin yarısını da üzerine serpiştirelim.

Daha sonra üçüncü yufkayı da birkaç parçaya bölerek ve buruşturarak malzemenin üzerine serelim. Sos malzemesiyle yufkaları ıslattıktan sonra geri kalan ıspanaklı iç malzemeyi koyalım. Üzerini dördüncü yufkayı buruşturarak kapatalım. Tekrar sosla biraz ıslattıktan sonra kenarlardan sarkan yufkayı tepsinin iç kısmına doğru kapatalım. Üzerini sosla tamamen ıslattıktan sonra dilimleyerek

200 dereceye ayarladığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Ben üzerine tekrar ikinci bir yumurta sarısı kullanmadığım için fazla kızarmadı. Ancak nar gibi kızarmasını isteyenler ikinci bir yumurta sarısı kullanabilirler.

AFİYET OLSUN…

 

 

Bu haberi : 7038 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar