Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Banyolu Börek
10.11.2011 - 19:11

BANYOLU BÖREK

Bu börek de sadece tereyağı var. Adı da banyolu börek deyince, oğlum; peki, musluğun altında mı yıkıyorsun? Ben de cevaben evet deyince ardından kahkahalar peşi sıra geldi. Tabii ki esprilerde. Adını şaka olarak söylediğimi zanneden benimkiler;  yok efendim yapınca mı yıkıyormuşum, yapmadan önce niye yıkıyormuşum. Pişince niye yıkıyor muşum? Gibi soruların ve kahkahaların havada uçuştuğu bir öğle yemeği oldu.

Bu börek adındaki espri kadar tadıyla da mutfağınızda vazgeçemeyeceğiniz tarifler arasına geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca bir not daha. Bu böreği daha önceden hazırlayıp bir tepsiye dizerek derin dondurucuya koyabilir, kullanacağınız zaman çıkarıp biraz çözüldükten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz.

Sizlerin ağız tadıyla yemeniz dileğiyle böreğin tarifine geçiyorum.

Malzemeler:

4 adet yufka

125 gram eritilmiş tereyağı

Yarım kilogram böreklik lor veya çok yağlı olmayan herhangi bir peynir

½ demet maydanoz

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayalım. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayalım. İçine ince bir şekilde kıyılmış maydanozu doğrayalım. İstersek kırmızıbiber, karabiber, kimyon ekleyebiliriz.

Tereyağını eritelim. İlk yufkayı tezgâha serelim ve üzerine iki-üç kaşık yağ gezdirelim. Fırça yardımıyla yağı üzerine sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parçaya keselim. Gerçi ben sekiz parçaya kestim. Ancak siz daha küçük istiyorsanız bu sayıda kesebilirsiniz.

Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe saralım. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayalım.

Börekleri bir süzgeç üzerine koyalım. Akan su altında birkaç dakika kadar gezdirelim.

Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Dilerseniz çörekotu ve susam da serpebilirsiniz.

180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapalım.

AFİYET OLSUN…

 

 

Bu haberi : 6348 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar