Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Börek Tarifleri
Tavuklu Talaş Böreği
13.5.2012 - 21:09

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ

milföylü son dakika tariflerim

Bir gün evvelden sosa yatırmış olduğum şişte kuşbaşı tavukgöğüslerinden çok küçük olanları artınca bu şekilde değerlendirmeye karar verdim. Zaten ne zamandır kolay talaş böreği tarifi eklemeyi düşünüyordum. Kısmet bu zamanaymış. Her ne kadar milföy çok sık kullandığım bir ürün olmasa da bazen kurtarıcı oluyor. Üstelik lezzetli ve doyurucu bir iç malzemeyle yapıldığında da çok leziz oluyor. İşte tavuklu talaş böreği de bildiğimiz malzemelerin bir araya gelerek oluşturdukları bir lezzet. Umarım dener, yorum ve beğenilerinizi paylaşırsınız…

Tavuklu talaş böreği tarifim, bilenlerin zaten bildiği ancak yeni mutfağa girecek olanların veya hatırından bir an çıkarmış olanlar için küçük bir hatırlatma niteliğinde olsun…

Malzemeler:

20 adet milföy yaprağı (1 paket milföy)

500 gram kemiksiz tavukgöğsü (minik kuşbaşılar şeklinde doğranmış olarak)

1 su bardağı bezelye

1 küçük havuç

2 adet yeşilbiber

1 adet kırmızıbiber

1 çay kaşığı kekik

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

½ çay bardağı zeytinyağı

Yeterince tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı, susam

Yapılışı:

Talaş böreğimizin için öncelikle iç malzemesini hazırlayarak işe başlayalım. Eğer taze bezelye kullanacak isek (malum şimdi mevsimi) ilk olarak bunları haşlamak gerekiyor. Taze bezelyeyi bir miktar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Daha sonra bu suyunu süzdürelim.

Kuşbaşı tavukgöğsünü iyice ısınmış bir tava içerisine alalım. Daha sonra üzerine zeytinyağını ilave edelim. Bu şekilde soteleyelim.  Eğer yıkama işleminden sonra etlerin suyunu iyi bir şekilde süzdürmediysek, bir miktar sulanıp daha sonra bu suyunu çekecektir. Bu yüzden soteleme işlemini mümkün olduğunca yüksek ateş üzerinde yapmamız gerekir.

Sotelenen tavuk etlerine ince bir şekilde doğradığımız yeşil ve kırmızıbiberleri ekleyelim. Bezelyelere uygun boyutta doğradığımız havuçları ekleyelim. Bu şekilde tüm malzemeleri 4-5 dakika kadar kavuralım.

Daha sonra haşlanmış bezelyeleri de ilave edelim. Yaklaşık bir dakika kadar kavuralım. Salçasını ekleyelim. Baharatları ve tuzunu ilave ederek birkaç dakika daha kavurarak altını kapatalım.

İç malzememiz soğurken milföy yapraklarını tek tek açarak oda ısısında yumuşamasını sağlayalım. İç malzemenin milföyle buluştuğu sırada ılık olması gerekiyor.

Her bir milföyün üzerine birer yemek kaşığı iç malzemeden koyalım. Milföyü zarf şeklinde kapatalım.

Fırın tepsisini hafif bir şekilde yağlayalım veya yağlı kâğıt serelim. Fırın tepsisine belirli aralıklarla börekleri dizelim. Talaş böreklerinin üzerine yumurta sarısını sürelim.

200 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 12220 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Yorumlar
Yorumlayan: Hatice Tarih: 26.3.2013 - 21:32
tavuklu talaş böreği
tarifi bugün aldım ve yaptım çok beğendim herkesin bu tarifi alıp yapmasını isterim şimdiden afiyet olsun...
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar