Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Editörün Mutfağı
Kırmızı Mercimek Çorbası
10.11.2010 - 13:14



Kırmızı mercimekle neler yapılmaz ki, Türk mutfağının en vazgeçilmez bakliyatlarından biridir kırmızı mercimek. Kırmızı mercimeğin pişmediği ev yok gibidir.

Ancak "her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" sözünde olduğu gibi herkesin pişirme şeklide farklıdır. Kimi yağını, salçasını kavurur, mercimeği suyunu salar, bu şekilde pişirir. Kimi soğanı, sarımsağı, salçayı kavurur, mercimeği bu sosla buluşturur su ilavesiyle pişirir. Veya içine değişik sebzeler koyarak daha vitaminli olsun diye robotton geçirip yapar. Kimi de mercimeği haşlar robotton geçirir. Kavrulan una ilave eder, kıvamını buldurur. Benim tarifime gelince; gayet kolay, basit, bir o kadar lezzetli... Olduğunu düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bu şekliyle de dener ve beğenirsiniz. Yani deneyeceklerin de kolaylıkla yapabileceği bir lezzet. Şimdiden Kolay gelsin.

Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek;

4-5 diş sarımsak;

1 yemek kaşığı domates salçası;

1 yemek kaşığı sıvıyağ;

1 yemek kaşığı biber salçası;

1 yemek kaşığı tereyağı,(tereyağı çorbalara çok lezzet katmaktadır)

Nane, karabiber, tuz,

Hazırlanışı:

Kırmızı mercimeği ayıklayıp, güzelce yıkıyoruz. Süzdürdüğümüz mercimekleri ve sarımsağın yarısını genişçe bir tencereye su ilavesiyle koyup, pişmesini beklemeye başlıyoruz. Piştiğinden emin olduğumuz mercimeklerin ılıması için de bir süre beklemeye devam edelim. Yumuşayan mercimeklerin hepsini değil 4/3 ’ünü blendırda çekelim. Biraz taneli olması iyi olur. Çünkü mercimek çorbası dediğin biraz taneli olmalı.

Bu işlemi bitirdikten sonra çorbayı yapacağımız tencereye yağları koyalım. Sarımsakları ince ince doğrayıp soteleyelim. Sonra salçaları ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım. Daha sonra blendırda çektiğimiz mercimeği ve bıraktığımız mercimeği bu sosla buluşturarak; suyla kıvamını ayarlıyoruz. Tuz ve karabiber ilavesiyle 5 dakika daha kaynatalım.

Kızımın "şöyle koktuğu gibi tadı olan bir yemek var mıdır" dediği çorbamız hazır.

                                                               AFİYET OLSUN

 

Bu haberi : 6046 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar