Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Atıştırmalık Milföyler
11.10.2010 - 23:26

Bir yaz günü annemle birlikte mutfağa girmeye karar verdim. Annemle birlikte sık sık mutfağa girerim. Onunla birlikte mutfağa girmeyi çok seviyorum. Annem mutfakta bir şeyler yaparken içeride tek başına oyun oynamak hiç eğlenceli olmuyor. Bu yüzden annemin yanında durmayı seviyorum. Annemin yanında ben de ona yardım ediyorum. Kendi hazırladığım şeyleri yemeğe bayılıyorum. Bilmiyorum ama çok lezzetli geliyor. Bazen hamurlarla bir şeyler yaptığımda, oyun hamurlarıyla oynadığımı sanıyorum. Bu milföylerin hepsini aslında kendim için hazırlamadım. Misafirlerimiz gelecek de. Kim olduğunu merak mı ettiniz? Her yaz tatilinde bizi ziyarete gelen kuzenlerim, halam falan… Kuzenlerimi çok seviyorum. Onların gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Onlar geleceği zaman annemle birlikte mutfakta bir şeyler yapmak da çok hoşuma gidiyor. Siz de kuzenleriniz geldiğinde annenize yardım ediyor musunuz?  Çok merak ediyorum. Bunları hazırlamak için çok uğraştım. Ama misafirlerimiz hemencecik hepsini bitirdiler. Hemen bitmesine biraz üzüldüm. Ben milföyleri yaparken halam ellerimi çekmek istedi. Ama ben izin vermek istemedim. Annem tarifi halamın internete koyacağını söyledi. Bu fikir biraz hoşuma gitti. Üzüntüm biraz geçti. Sonra halam da piştikten sonra resmini çekti. Benim gibi siz de annenizle bundan yapmak ister misiniz? Bence istersiniz. O zaman nasıl yapıldığını halam size anlatsın.

Yeğenim Zeynep’in yaptığı bu minik, sevimli milföylerin ilk postasını hemen yedik. İkinci postasını yaparken fotoğrafını çekmek istedim. Ancak yeğenim izin vermedi. Neyse ki sonunda pişmiş halini çekme iznini koparabildim. Bunu denemek isteyen küçük arkadaşlarımız için yapılışını anlatmaya başlıyorum:

İlk önce malzemeler:

İstediğimiz sayıda milföy hamurları

Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Yumuşamış olan istediğimiz sayıdaki milföyleri rahatça kesebileceğimiz bir tepsi veya kesme tahtası üzerinde ilk önce dörde keselim. Daha sonra bunları çaprazlama olacak şekilde keserek sekiz adet üçgen parça elde edelim.Ortaya çıkan bu minik üçgenleri aynen üçgen mantı da olduğu gibi katlayalım. Bunları pişireceğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısını taşırmadan sürelim. Daha önceden ısıttığımız fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirelim.Pişen milföyleri doğrusu biz dayanamayıp hemen yedik. Ancak sizler üzerine pudra şekeri serperek de deneyebilirsininiz. Eminim bu şekilde de hem çok lezzetli hem de çok hoş bir görüntüsü olacaktır.  Denemek isteyen küçük arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin…                              AFİYET   OLSUN…

 

Bu haberi : 5659 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar