Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Neşeli Sayfalar
Pudingli Kekim
2.4.2011 - 20:08

PUDİNGLİ KEKİM

Diyelim ki; benim gibi okuldan geldiniz. Yoğun bir 7-8 saatin ardından şöyle kafanızı dağıtacak güzel bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Kafanızı dağıtmak dediysem; yani bir şeyle meşgul olurken sizi rahatlatacak, dinlendirecek tatlı bir şeyler anlamında demek istedim.

Neyse unutun bunları? Belki de sadece mutfağa girip kendinize ve ailenize, birlikte tadına bakarken hoşça sohbetler edebileceğiniz bir tatlı yapmak istersiniz.

Kim bilir. Belki de yoğun geçen bir günün ardından kendinizi ödüllendirmek istersiniz. Ya da size okul dönüşü uğrayacak olan kız arkadaşınıza, kendi elinizle hazırladığınız tatlı bir ikramda bulunmak istediniz.

İşte her ne sebeple bunu yapacak olursanız, olun. Sonuçta ortaya çıkan şey, sizin eseriniz bir lezzet. Unutmayın, ağaç yaşken eğilir. Haydi, şimdi mutfağa. Tatlı sürprizler hazırlamaya.

Bunun için ilk önce malzemeleri sayıyorum. Ardından hazırlanışı gelecek. İşte malzemeler:

Keki için:

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzerinin pudingi için:

1 paket kakaolu puding ve

Bunu pişirmek için;

4 su bardağı süt

Ayrıca, keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Kekleri hazırlarken ilk kural bütün sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasıymış. Ben de bu kuralı unutmayarak oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker karıştırma kabının içine kırıyorum. Sonra şekeri ilave ediyorum. Ve benim için en zevkli kısmı olan çırpma kısmı başlamış oluyor. Neden bilmiyorum ama bu kısmı çok hoşuma gidiyor. Özellikle de çırparken yumurtanın kıvamının farklılaşıp, mayonez kıvamında kremamsı bir hal alması benim için en hoş kısmı.

Gelelim bu iyice çırpılmış yumurtaya diğer sıvı malzemeleri eklemeye.

Sıvıyağı, sütü ekleyelim. Ardından diğer kuru malzemeleri. İlk önce mikseri çalıştırmadan malzemeyi şöyle bir karıştıralım. Daha sonra sadece malzemeler karışacak kadar karıştırıp kek hamurunu hazır hale getirelim.

Şimdi sıra kek kalıbını yağlamakta. Şöyle sadece hafif bir yağlama. Daha sonra her ihtimale karşı hafifçe bir un serptik mi bu da tamam.

Kalıba kek hamurunu yavaşça boşaltalım. Kalıpta kalanı da ziyan etmeyelim. Şöyle işaret parmağımızla sıyırarak afiyetle mideye indirelim.

Ben soğuk fırına keki veriyorum. Şimdiye kadar bundan dolayı yüzüm kara çıkmadı. Bunda da öyle yaptım. Fırına verdikten sonra 180 dereceye ayarladım.

Kekim piştikten sonra, biraz ılıtıp üzerine sütü gezdirdim. Bu sayede kekim yumuşacık bir hal alıyor.

Gelelim en son kısmına; bunun için hazır pudingi sütle çırpıp pişirdim. Piştikten sonra sıcak bir şekilde kekin üzerine gezdirdim. Sanırım her şey tamam. Geriye sadece soğumasını beklemek kaldı. Bence en zor kısmı burası. Sizce de öyle değil mi?

Deneyecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

AFİYET OLSUN…

Bir gencin tarif ajandasından tatlı dakikalar…

 

 

 

Bu haberi : 4189 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar