Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Bayram Tatlıları
Bayram’a Hazırlayabileceğiniz Tatlı Tarifleri
14.11.2010 - 23:01

Kolay Ev Baklavası


Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet kabartma tozu

1 tatlı kaşığı sirke

Yarım çay kaşığı tuz

Un

Kırılmış ceviz ya da fındık

250 gr margarin ya da tereyağı

Mısır nişastası

Şerbeti için;

4 bardak şeker

5 bardak su

Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltınız. Alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit bezeye ayırınız. Bezeleri hazırladıktan sonra onları nişastaya bulayarak bekletirseniz hamur parçalarınızın kurumasının da önüne geçmiş olursunuz. Zira bezeleri açarken zamana ihtiyacınız var. Nişastaya bulamaz iseniz onların kabuk bağlayıp sertleşmesine yol açabilirsiniz. (Tabi eli çabuk ve seri olanlar bu tavsiyemizi dikkate almak zorunda değillerdir. J)

Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10’arlı olarak üst üste koyununuz.

10’arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getiriniz. Yağlanmış olan fırın tepsisine açtığınız onarlı parçayı yerleştiriniz. Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştiriniz. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Baklavanız fırına girmeye hazırdır.

Şerbetin yapılışı: 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk. kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk. Daha kaynatın.

Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.

Not:
Baklavanızın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız baklavanız ılıkken, şerbetinizi de ılık olarak dökmelisiniz. Şayet baklavanın yumuşak olmasını istiyorsanız baklavanız soğuk şerbetiniz sıcak olmalıdır.

KALBURA BASTI

Bayram günlerinizde farklı tatlı arıyorsanız işte size farklı bir seçenek. Kalbura bastı hem hafif hem de ağızda dağılan özelliğiyle İyi bir tercih...


Açıklama: http://www.herrenk.com/userfiles/image/kalbura-bast.jpg

Malzemeler:

1 çay bardağı su veya süt

2 adet yumurta

2 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

yeterince un

1 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı irmik

1 adet limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Açıklama: http://www.herrenk.com/userfiles/image/kalbura-bast(2).jpg

Hazırlanışı:

Hamuru yoğuracağımız kabın içine bir miktar unu alalım. (4-5 su bardağı kadar un) Ortasını havuz yapalım. Havuzun ortasına su (veya süt) yumurta, sıvıyağ, şeker, irmik, limon kabuğu rendesi, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek güzelce bir hamur yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olsun. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirelim.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizin içinde yuvarlayalım. Elimizle üstten bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun içine ceviz içi koyup, hamuru cevizin üzerine doğru kapatıp hurma şekli verelim. Bir başka usulde de şöyle yapabiliriz. Ceviz içini hamura katıp, ceviz büyüklüğünde kopardığımız parçalara düzgün bir kurabiye şekli verdikten sonra rendenin üzerine bastırarak hamurun üzerinin pütür pütür olmasını sağlarız. Bu şekilde 180 derece fırında renk alıncaya yani pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz kaynatıp, soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim. Şerbette 15-20 dakika beklettikten sonra şerbetin fazlasını süzüp servis yapalım.

NOT: Kalbur,elek gibi mutfak aletleriyle yapıldığı için bu adı almıştır. Ancak aynı işi rendeyle de yapabilirsiniz.

-Cevizin içine bir miktar tarçın da koyulabilir.

 

Sütlü Kadayıf Tatlısı

 

Açıklama: http://www.herrenk.com/userfiles/image/kadayif1.jpg

Malzemeler:

500 gram kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Sütlü şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt

İçine serpmek için:
200 gr çekilmiş cevizi

Hazırlanışı:

Kadayıf en bilinen ve yapımı kolay olduğu için en tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Peki kadayıfı şerbeti sütlü bir şekilde hazırlayarak hiç denediniz mi? Doğrusu süt, şerbetli yapılan tatlılara çok yakışıyor. Özellikle bu çocuklarınızla paylaşacağınız bir tatlı olacaksa bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim. Daha vitaminli ve lezzetli bir tatlı olacak göreceksiniz. Sütlü kadayıf tatlısını hazırlamak için; her iki yağı biraz ısıtarak karıştıralım. Kadayıfı ikiye bölelim. Bu miktar da bir kadayıfla küçük bir tepsi tatlı çıkmaktadır. Buna uygun tepsiyi hazırladıktan sonra kadayıfın yarısını ayrı bir tepside yağın yarısını üzerine dökerek iyice harmanlayalım. Yağı her tarafına iyice yedirdiğimizden emin olduktan sonra bu yağlı kadayıfı pişireceğimiz tepsiye eşit bir şekilde tabaka halinde serelim. Elimizle veya içine sığacak uygun bir ikinci tepsiyle bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. İnce veya kalın bir şekilde dövdüğümüz cevizleri her tarafına üzerini kapatacak şekilde serpelim. İkinci kısım kadayıfı da, geri kalan yağla harmanlayalım. Yağla harmanlayarak, tel tel ayırdığımız kadayıfları, cevizli kadayıfın üzerine serelim. Cevizleri tamamen kapattıktan sonra birinci kat kadayıfa uyguladığımız sıkıştırma işlemini bu kata da uygulayalım. 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Şerbeti için; süt ve şekeri bir tencereye koyalım. Şeker eriyene kadar sütü ıslatalım. Bu aşamada sütü kaynatmaya gerek yok. Kızaran ve ılıyan kadayıfa, yine ılık bir halde olan sütlü şerbeti gezdirelim. Soğuyunca dilimleyerek servis yapalım.

Açıklama: http://www.herrenk.com/userfiles/image/kadayiffff.jpg

Portakallı Yoğurt Tatlısı

 

Açıklama: http://www.herrenk.com/userfiles/image/portakalliyogurtluirmiktatlisi.jpg

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

10 çorba kaşığı yoğurt

½ çay bardağı sıvıyağ

1 çay b. buğday nişastası

2 çay bardağı un

1 çay bardağı hindistancevizi

1 tatlı kaşığı karbonat

2 adet vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 adet büyük bir portakalın suyu

1 çay bardağı hindistancevizi

Yapılışı:

Küçük bir fırın tepsisini tereyağı ile ince bir tabaka halinde yağlayalım. Tepsiye bir yemek kaşığı un koyup, sallayarak, unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Fazla unu da silkeleyelim.

Bir kabın içerisine yumurtaları kıralım. Üzerine toz şekeri koyup, çırpma teliyle iyice çırpalım. Buna irmiği, nişastayı, yoğurdu, karbonatı, sıvıyağı, h. cevizini ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım.

Daha sonra yağladığımız tepsiye bu hamuru döküp, önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarlanmış fırınımız da pişirelim.

Bu arada bir tencereye toz şeker, su, portakal suyu, h. cevizini koyarak kaynatalım. Üç-dört dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.

Fırındaki kekin içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edelim. Kürdanı keke batırdığımızda, çıkardığımız zaman temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Tatlının keki piştiği zaman fırından çıkartıp, sıcak şerbeti yavaş bir şekilde üzerine ilave edelim.

Tatlının keki şerbeti tamamen çekip, oda ısısında soğuduktan sonra dilimleyelim. Daha soğuk bir şekilde tüketmeyi tercih edenler bir süre de buzdolabında bekletebilirler.

Üzerine tekrar h. cevizi serpip servis yapabilirsiniz.

                                                                                  Afiyet Olsun…


Bu haberi : 9636 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar