Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Bayram Tatlıları
Ramazana Özel Tarifler
13.8.2011 - 11:09

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

Sofra ikram etmenin,paylaşmanın, bölüşmenin vücud bulduğu yerdir. Sofranın dinamiklerini harekete geçirebileceğimiz en önemli meclisler aile bireylerinin, arkadaş ve dostların biraraya geldiği anlardır. İftarda kurulan sofranın manevi hazzını, misafir etme ve misafir olmanın ehemmiyetini yaşadığımız bu anlarda israfa ve lükse kaçmadan kurulan sofraları lütfen es geçmeyelim.

Benim sizlerle paylaştığım bu tarifler işte bu tür sofraların kurulduğd meclislerden sizler için seçtiğim tarifler. Umarım misafir ağırlama telaşı içerisinde bu tarifler işinize yarar ve kolaylaştırır.

SOSLU TAVUK

Malzemeler:

1 kilogram tavuk (but veya kanat)

1/2 su bardağı yoğurt

1,5 yemek kaşığı domates salçası

1adet küçük boy kuru soğan rendesi

3–4 diş sarımsak rendesi

½ çay bardağı sıvıyağ

½ tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

½ su bardağı su

Yapılışı:

Su hariç tüm malzemeleri bir kâse içerisinde karıştıralım. Yıkadığımız tavukları derin bir kâse içerisine alalım. Sos malzemesini ekleyerek, karıştıralım. Üzerini kapakla veya streç filmle kapatarak buzdolabına koyalım. Ortalama 3–4 saat kadar buzdolabında bekletelim. Aslında ne kadar çok bekletirsek, tavuklar sosu o kadar iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.

Fırın tepsisine tavukları yerleştirelim. Üzerine bir miktar su gezdirelim. Önceden 200 dereceye ayarladığımız fırına verelim.

Tavukların üzeri kızarmaya başlayınca, fırının ısısını 170 dereceye düşürelim. Böylece üzeri yanmadan ve iyi bir şekilde pişmiş olacaktır.

Sıcak bir şekilde servis yapalım.

FİNCANDA TEL KADAYIF

Malzemeler:

500 gram tel kadayıf

125 gram eritilmiş tereyağı

½ çay bardağı sıvıyağ

3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Üzeri için:

1 su bardağı süt

Yapılışı:

Su ve şekeri bir tencere içerisine koyalım. 7–8 dakika kadar kaynatalım. Soğuması için bir kenara alalım.

Kadayıfı bir tepsi içerisine koyalım. Elimizle parçalamamaya özen göstererek didelim. Ardından sıvıyağ ile karıştırdığımız eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine azar azar gezdirerek didikleme işlemine devam edelim. Böylece yağı kadayıfa yedirelim.

Kadayıftan bir parça koparalım. Fazla büyük olmayan bir çay fincanı içerisine kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirelim. Ortasına 2–3 tatlı kaşığı ceviz içi koyalım. Kenardan sarkan kadayıfları iç kısma doğru kapatalım. Elimizle birazcık bastıralım. Ters çevirerek küçük fırın tepsisine yerleştirelim. Ben kadayıfları büyük yuvarlak borcamda yaptım. Bu ölçüye bu büyüklükte bir tepsi yeterli geldi. Bu miktardaki kadayıfla 18–19 adet kadayıf çıkıyor.

170 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Kadayıfı fırından çıkardıktan 7–8 dakika sonra üzerine sütü kaşık yardımıyla gezdirelim. Ardından soğumuş olan şerbeti de gezdirerek, çekmesi için bir süre bekleyelim.  

AYSBERK SALATASI

Malzemeler:

1adet küçük boy aysberg

1 adet kırmızıbiber

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy salatalık

8–9 adet kornişon turşu

1 kâse doğranmış kırmızılâhana

1 adet limon suyu

½ çay bardağı zeytinyağı

Yeterince tuz

Yapılışı:

Aysbergi ince bir şekilde doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Kırmızılâhanayı ince bir şekilde kıyalım. Salatalık turşusunu ortadan ikiye keselim. Salatalığı ve kırmızıbiberi ince halkalar şeklinde doğrayalım.

Sırasıyla servis tabağına aysbergi koyalım. Bunun üzerine kırmızılâhanayı ve havucu yerleştirelim. Salatalık dilimlerini üzerine serpelim. En son üzerine kornişon turşu dilimlerini ve kenarlarına kırmızıbiber dilimlerini yerleştirelim.

Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu kâse içerisinde iyice çırpalım. Servis yapacağımız zaman üzerine bu sosu gezdirelim.

SPANGLE

Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı buğday nişastası

1 su bardağı şeker

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı kakao

Bütün malzemeyi tencere içerisine alalım. Çırpma teliyle karıştırarak, pişirelim.

Ocaktan alınca içerisine 1 adet vanilya 200 gram Ülker gold çokokrem ekleyelim. Mikserle 1–2 dakika kadar çırpalım. İster düz bir servis tabağına koyup, daha sonra soğuduğunda dilimleyerek servis yapmak şeklinde veya kâselere paylaştırarak servis yapalım. Dilersek servis öncesi spanglenin altına kek dilimleri veya profiterol koyabiliriz.

MANTARLI BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

İçi için:

500 gram mantar

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet sivribiber

2–3 yemek kaşığı sıvıyağ

Yeterince tuz ve karabiber

Yapılışı:

Tavaya sıvıyağı koyalım. Küp doğradığımız soğanı ve küçük bir şekilde doğradığımız biberleri de ekleyerek kavuralım. İnce uzun bir şekilde doğradığımız mantarları ilave ederek kavurmaya devam edelim. Yeterince kavurduktan sonra tuz ve karabiber katarak 2–3 dakika daha kavuralım ve ateşten alalım.

Bir bütün yufkayı tezgâha serelim. Üzerine fırça yardımıyla süt ve sıvıyağ karışımından sürerek sekiz üçgen parçaya keselim.

Yufkaların geniş kenarına mantarlı iç harçtan bir miktar koyalım. Her iki yanından içe doğru hafif bir şekilde kapatarak, rulo şeklinde saralım.

Sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine sardığımız börekleri yerleştirelim. Bütün yufkaları bu şekilde sararak tamamlayalım. Artan sıvı harcı böreklerin üzerine sürelim.

Önceden 180 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırına verelim. Böreklerin altları ve üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Ilık bir şekilde servis yapalım.

CEVİZLİ TATLI

Malzemeler:

½ su bardağı eritilmiş tereyağı

½ su bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

½ su bardağı yoğurt

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

4 su bardağı un

1 adet kabartma tozu

½ su bardağı şeker

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

5–6 damla limon suyu

Yapılışı:

Tatlının şerbeti için, şekeri, suyu 5–6 dakika kadar kaynatalım. İçine birkaç damla limon suyu sıkıp bir dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım.

Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz tereyağını, yumurtayı, sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve şekeri ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.

Elenmiş unu ekleyelim. Parmak ucuyla yoğurarak, özlü bir hamur elde edelim.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayalım. Sonra iki elimizin arasında yassıltalım. Orta kısmına iri dövülmüş ceviz koyarak, hamurun kenarlarını ortada birleştirerek, kapatalım. Hamurların büzgülü kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp, ısıtalım. Isıtılmış fırına hamurları verelim. Pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbeti çekince, servis tabağına alalım. 

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 5284 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar