Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Gezi
Kermes Günleri
10.5.2011 - 11:34

 KERMES GÜNLERİ

Merhaba… Değerli herrenk ziyaretçileri…

Nihayet iki hafta gibi benim için uzun sayılabilecek bir aradan sonra sizlerle birlikteyim. Sık sık yemek tarifi dolayısıyla yazmaya alışınca, bu süre epeyce uzun geldi diyebilirim. Bu uzun ayrılığın sebebine gelince, daha önceden fındıklı çikolatalı kek tarifinde de paylaştığım gibi, kermes hazırlıkları vardı… Baharla birlikte birçok yerde kermes hazırlıkları ve organizasyonları görmüşsünüzdür. İşte bu da böylesi hummalı bir çalışmanın neticesinde düzenlenmiş bir kermesti. Kermesin amacı fakir öğrenciler adına bir sınıf oluşturularak, yeni bir sınıf açılmasıydı. Bizim Dünya Etüd Merkezinin bünyesinde değerli arkadaşım Hülya’nın gayretli çalışma ve öncülüğünde gerçekleşen bu hayır işinde bizim de çorbada bir tuzumuz olsun dedik… Bizim de olsun dedik diyorum. Zira kermesin yapıldığı iki gün büyük kızımla ve oğlumla birlikte stantlarda durarak ve öncesinde ahşap boyama ve mantı yapımın da yardım ederek katkı da bulunmaya çalıştık. İnşallah Rabbim bizimle birlikte bu hayır yarışında yarışanların çalışmalarını boşa çıkarmaz.

Tabii kermes telaşına bir de açık öğretim lisesi sınavları da eklenince, ancak bu güne nasip oldu diyebilirim sizlere merhaba diyebilmek.

Bu arada benim yokluğumda siteyi birbirinden güzel video ve yazılarla güncelleme noktasında gayretlerini esirgemeyen ilk önce arkadaşım,  şu günlerde iş ortağım Zeyneb’e de teşekkür ederim.

Güneş yepyeni bir güne merhaba derken, 30 Nisan/1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan kermes için Cumartesi sabahı çoluk çocuk yola koyulduk. İnşallah Rabbim bizleri hayırda yarışanlardan kılar. Yaşadığımız, yaşayacağımız bütün iyiliklerin ve güzel hareketlerin ebedi zenginlik olarak sandığımıza koyarak, biriktirmek üzere rotamızı iyiliğe “hayra” doğru çeviriyorum. İnşallah katılan herkesin hayır sandıkları Rabbin huzurunda yüzümüzü ak çıkaracak türden işlerle dolmuş olur. Bu temennilerden sonra;

Gelelim bu süre zarfında biriken ve sizlerle paylaşacağım tariflere…

Tariflerin iki tanesi kermes gününe hazırladığım galeta unlu poğaça ile yalancı künefe tatlısı. Nam-ı diğer kadayıflı muhallebi… Diğer tarifler ise kermes günüden… Bunlarda sizler için seçtiğim çok özel tarifler oldu… Bunlardan biri Hüsne Hanım’ın getirdiği Çerkez Helvası. Ki bunu mutlaka tarif defterinizin yıldızı bol sayfalarına ekleyin derim. Bir diğeri kızımın arkadaşı, sevimli ve hanımefendi kızımız Merve’nin getirdiği kurabiyeydi. Birde küçük kızımın içindekilerle bana tarif edip, “içinde bal var, fındık var, mısır gevreği var. Çok güzel anne. Biz de yapalım mı? “ diye gün içerisinde dilinden düşürmediği ve ısrarla yapmamı istediği  “ballı- mısır gevrekli-metrolu” krokanlardı. Bunun da kızımdan yola çıkarak, çocukların çok hoşuna gidecek bir tarif olacağına eminim.

Galeta Unlu Poğaça

Yalancı Künefe/Kadayıflı Muhallebi

Çerkez Helvası

Merve’nin Mısır Cipsli Kurabiyesi

Mısır Gevrekli Krokan

 

Bu haberi : 7496 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar