Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sütlü Tatlılar
Meyveli Sütlaç Tarifi
16.11.2012 - 09:44

MEYVELİ SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlü tatlı tarifleri

İbn Mes’ud’un Hz. Nebi’den naklettiği şu haberde:

“Allah Rasulü buyurdu ki:”İsrailoğullarına arız olan ilk hastalık şuydu: Biri, haram işleyen bir başkasıyla buluşur ve derdi ki: Ey falan, bu konuda allah’tan kork ve işlediğin bu haramı terket, o sana helal değildir. Ertesi gün geldiğinde o kimseyi tekrar o kötü işi işlerken bulur, fakat bu durum onu sözkonusu menhiyyat sahibiyle yeyip-içmekten, oturup-kalkmaktan alakoymazdı. Onlar böyle yapınca da Allah iyilerin kalbini kötülere benzetti.” Sonra “İsrailoğullarından inkar edenler üzerine Davud ve Meryem oğlu İsa diliyle lanet edildi.” Ayetini okuyup ekledi: “Kesinlikle hayır, vallahi ya iyiliği emreder kötülükten sakındırırsınız, zalimin eline basarak onun zulmüne engel olur, haklının hakkını alıp haksızlığa karşı koyarsınız, ya da Allah iyilerinizin kalbini de kötülerinize benzetir ve tıpkı onlara lanet ettiği gibi size de lanet eder.” (Ebu Davud, Melahim, 17 (4336-4337); Tirmizi, Tefsir, 5 (3047-3048); İbn Mace, fiten, 20 (4006).

Çocuklar genelde soğuk sütlü tatlılara bayılırlar.Tadı tıpkı muzlu pudingi andıran bu meyve aromalı sütlaç tarifini çocukların çok seveceğini düşünüyorum. En azından bizim tatlı canavarları bu sütlacı çok beğendi. Ben geçen yılın sonunda yapmış olduğum portakal dilimi şekerlemelerinden de kullandım içerisine. Sizler bunun yerine portakal kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Eğer portakal şekerlemelerini nasıl yaptığımı merak ediyorsanız buraya bakabilirsiniz.

PORTAKAL DİLİMİ ŞEKERLEMESİ

Sütlaç malzemeleri:

4,5 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı pirinç

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet muz

1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi

Meyveli sütlaç nasıl yapılır?:

Öncelikle bir su bardağı suda pirinçleri haşlayalım.

Yarım su bardağı süt içerisinde nişastayı ve vanilyayı eritelim.

Haşladığımız pirinçlerin üzerine sütü ilave edelim. Süt ısınınca erittiğimiz nişastayı yavaş bir şekilde bir taraftan  karıştırarak ekleyelim. Bu şekilde kıvamı yoğunlaşıp, kaynayıncaya kadar karıştıralım.

Daha sonra şekeri ilave edelim.

Tavla zarı iriliğinde doğradığımız muzu, minik bir şekilde doğradığımız portakal şekerlemelerini ekleyelim. Yaklaşık bir dakika kadar bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatalım.

Daha sonra kaselere pay edelim.

Soğuduktan sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 6540 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar