Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Poğaça Tarifleri
Okul Poğaçası
16.9.2013 - 11:01

OKUL POĞAÇASI 

Rabbimin rızasına uygun bir eğitim yılı geçirmek duasıyla.

Her yıl yap-boz tahtasına dönen eğitim sisteminde yeni bir eğitim-öğretim yılı daha bugün itibariyle resmen başladı. Geçmişte birilerinin çok iyi bir şekilde bozup deyim yerindeyse arap saçına çevirdiği eğitim sistemi yıllardır bir çok değişikliğe rağmen bir türlü düzeltilemiyor. Nedendir bilinmez? Adamlar artık ne kadar iyi bozdularsa! Umarım evlatlarımız ve toplumumuz için hayırlı olan bir eğitim modeli bir an önce geliştirilirde, milletimin çektiği bu eza ve cefa bir an önce biter. Özgür düşünebilen, rahat söyleyebilen, üretebilen, İbrahim gibi, Musa gibi, Yusuf gibi, Ömer gibi şahsiyetler yetişebilir. Özgür düşünürken insan olarak sınırlarını bilip ölçüsüzleşmeyen, söylerken hayasını kaybetmeyen, üretirken Rabbini unutmayan bir nesil. İnşaAllah Rabbim bizlerin ve çocuklarımızın eliyle bu yap-boz tahtasını düzetmeyi nasip etsin. Amin...

Malum okul maratonu sabah ezanıyla başladı bizim evde. Bir çok evde olduğu gibi. Lise sona giden, liseye yeni başlayan ve 6. sınıfa giden küçüğümüzle okul hayatımız başlamış oldu. Eee okullarla birlikte çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, katkı maddeli ve boyalı gıdalardan uzak duruması da gündemimizdeki yerini tekrardan almış oldu. Özellikle okulun ilk günleri okuldan yedikleri yemekler bizim çocuklara nedense dokunuyor. Bu yüzden ilk birkaç gün uyarılarımı sık sık yapıyorum çocuklarıma. Aman sakın yağlı yemeyin, ağır yemeklerde kaçının gibi. Bu yıl 6. sınıfa gidecek olan kızım için de geçen yıl olduğu gibi beslenmesini evden hazırlamayı düşünüyorum. Hatta düşünmeyip hemen pratiğe döktüm. Dün ev yapımı misssler gibi kokan tereyağlı bir poğaça hazırladım. Bakalım nasıl hazırlamışım?

Poğaça Malzemeleri:

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet yumurta

½ su bardağı sıvıyağ

125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı

1 yemek kaşığı sirke

6 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu

Okul Poğaçası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ılık durumdaki sütü hamur yoğurma kabına boşaltalım. Toz şeker ve kuru mayayı ilave edelim. Üzerini kapatarak, mayanın kabarmasını bekleyelim. Yaklaşık olarak 5-10 dakika kadar.

Daha sonra oda ısısında yumuşamış olan tereyağını, sıvıyağı, yumurtaları, sirkeyi ve tuzu ilave edelim. Malzemeyi parmak uçlarımızla güzelce karıştıralım.

Daha sonra unu bir kez eleyelim.

Elenmiş unu, azar azar sıvı malzemeye ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Gayet yumuşak kıvamda, ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar.

Hzırladığımız hamurun üzerini tekrar örterek, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Ta ki iki misli büyüklüğe ulaşıncaya kadar.

Güzelce kabaran mayalı poğaça hamurundan, küçük limon büyüklüğünde parça koparalım. Dilediğimiz şekli vererek fırın tepsisine dizelim.

Bu işlemi hamur bitinceye kadar yapalım.

Okul poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpelim.

180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkardıktan sonra poğaçalarımızın yumuşacık kalması için üzerini tekrar ikinci bir tepsi veya bezle örtelim.

Ilık bir şekilde servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 5710 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar