İKİ YUMURTALI KEK/KÜÇÜK KARE BORCAMDA
”Fazla doymak ibadetten alıkoyar, ibadeti, kalbin parlaklığını ve düşünceyi kararttığı gibi bunlara bağlı olan hayatı da dumura uğratır. Aç kalmak ise, bütün bu menfi hâlleri müsbete çevirir. Çünkü az yemek bedenin sağlığını koruduğu gibi, çok yemek ve mideyi karışık yiyeceklerle doldurmak damarlarda karışıklık meydana getirir. (İmam Gazali)
Es-Selamu aleykum dostlar 

Her anının kıymetini bileceğimiz, dolu dolu geçirebileceğimiz hayırlı bereketli, bol kazançlı bir Hac mevsimi dilerim. Malum Kurban Bayramının asıl adı Hac Mevsimidir. Hac mevsimine girip buradaki hacıların kurbanlarını eda etmeleridir. Rabbim herkesin kurbanlarını mübarek eylesin. 
Zaman zaman evde yumurta krizi yaşarız. Malum çoğu tatlı hamur işi yumurtasız olmuyor. Yumurtanın yerine bir şeyler koymak da pek mümkün görünmüyor. Kek yapmak istediğimizde de genelde tarifler 3 ya da 4 yumurta üzerinden verilir. Bir yumurta yüzünden vazgeçtiğimiz anlar olur. Ya da olur du! diyelim. Bundan sonra olmayacak Allah’ın izniyle. Çünkü 2 yumurtayla da kek yapmak pekâlâ mümkün. Hem de şöyle fosur fosur kabarmış, gözünüzü gönlünüzü şenlendirecek türden kabarık bir kek. Bakalım nasıl yapmışım? 

Malzemeler/Sade Kek Malzemeleri:
2 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Keki Islatmak İçin:
Yarım su bardağı süt
Üzerinin Kakaolu Sos Malzemeleri:
1,5 su bardağı su veya süt (sütle daha lezzetli oluyor)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
2/İki Yumurtalı Kek Nasıl Yapılır?
.jpg)
Bildiğimiz usül oda sıcaklığındaki yumurtaları derince bir kap içerisinde toz şekerle birlikte köpürene kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvıyağ ilave edelim. Mikseri bir kez döndürelim.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kek hamuru güzel bir kıvam alana değin.
Ben bu sefer küçük kare borcamda yaptım. Kare borcamı sıvıyağla yağlayalım.
Kek hamurunu borcama boşaltalım.
180 dereceye ayarladığımız soğuk haldeki fırına keki koyalım.
Kek pişince fırından alıp, üzerini sütle ıslatalım.

Üzerinin kakaolu sosu için; malzeme listesindeki tüm malzemeleri tencere içerisinde karıştıralım.
Ocağa alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Sıcak haldeki sosu kekin üzerine gezdirerek dökelim.

Sos tamamen soğuduktan sonra üzerini dilediğimiz şeyle süsleyerek dilimleyebiliriz. Ben toz fıstıkla süsledim. Fındık, ceviz, Hindistan cevizi de olabilir.
AFİYET OLSUN... 
FACEBOOK HERRENKCOM MUTFAĞI
FACEBOOK HERRENK MUTFAĞI  |