Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Aklınızda Bulunsun
Patates
5.7.2010 - 18:07

 Hava kirliliği, radyasyon ve kimyasal atıklara karşı kanı zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler. Mide hastalıklarına, gastrite, ülsere, karaciğer iltihaplanmasına ve basura iyi gelir.

Patatesin kan şekerini yükseltici etkisi vardır. Ayrıca, pişirildikten sonra, çok zayıf bir besin muhtevasına sahip olur. Barındırdığı vitamin, mineral ve eser elementlerin hepsi kabuğunda olduğundan, soyulma sırasında tamamen kaybolur. Uzun süre saklandığından dolayı da besin değerinde azalma olur.

Patatesleri iyi havalanan, karanlık, serin bir yerde saklayın, sıcak ortamda saklamayın.

Haşladığınız patatesleri daha kolay soyabilmek için haşlamadan önce ortasından (yani tam ekseninden) etrafını derince çizin. Haşlandıktan sonra buzlu suya atın. Yaklaşık 1-2 dakika kadar tutun. Sonra iki tarafından kabukları yana kaydırarak soyun. Kabuklarının kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz.

Sakladığınız yer 10 derece civarında olursa patatesler bozulmadan 3 ay kadar dayanırlar. Taze patateslerin ise, alındıktan sonra üç dört gün içinde tüketilmesi gerekir.

Soğanlar gibi patatesleri de ince kadın çoraplarının içine yerleştirip, havadar bir yere asabilirsiniz. Çorabın içinde havalanan patatesler daha uzun süre dayanır. Sıcak bir yerde bekletirseniz filizlenmesine, buzdolabında saklarsanız tadının fazla şekerli olmasına ve piştiğinde kararmasına sebep olursunuz.

Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için, saklanacak kabın içine su ve bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın. Gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar Hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için, patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.

Patates kızartmasının kıtır kıtır ve gevrek olması için patatesleri dilimlemeden önce iyice kurulayın. Dilimledikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Yağın içinde kızardığı süre boyunca tuz atmayın. Patates kızartmasının yumuşak olmasını istemiyorsanız, tuzunu yerken atın.

Bir miktar patates ununu tavada iyice ısıtın. Kavrulacak gibi olunca ateşten alın. Yumuşak bir beze koyarak bununla çatal, kaşık gibi madeni eşyalarınızı ovun.

Bu haberi : 4746 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar