Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Aklınızda Bulunsun
Patates ile İlgili Püf Noktalar
5.7.2010 - 18:14

             Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.

             

 

Patates kızartırken soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. İkinci dikkat edeceğiniz şey; onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlayın, tuzlayın. Tuz fazla yağı ve buharı emer, kızartmanızın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.

Patates püresinin ağızda dağılacak gibi nefis olmasını isterseniz şöyle hazırlayın:

İyice haşlanmış patatesleri, kaynamakta olan sütün içine dökün. İçine de bir miktar tereyağı atın. Sonra tel karıştırıcı ile adam akıllı dövün. Dövmeden önce, ocağın altını söndürün. Sıcak durması için de kabı sıcak suyun için de tutun. Tekrar pişirmeyin. Mükemmel bir püre olur.

Patatesleri haşladıktan sonra suyunu atarız. Bundan daha doğal bir şey olamaz ama bu suyun, gümüş takımları için piyasadaki hazır tozlardan daha mükemmel bir temizleyici olduğunu da bilmeliyiz. Gümüş takımlarını bir alüminyum kaba koyduktan sonra, içinde patates haşladığınız kaynar suyu üzerlerine dökün, pırıl pırıl parladıklarını göreceksiniz. Artık bütün iş, gümüş çatal bıçağı çıkarıp çalkalamaktan ibaret.

 

 

 

Bu haberi : 3145 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar