Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Zeytinyağlılar
Madımak Yemeği
9.8.2010 - 15:23



Malzemeler:

500 gr madımak
1 çay bardağı bulgur
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı pul biber
sıvıyağ, tuz, su


Hazırlanışı:
Semt pazarından aldığımız veya topladığımız madımakları öncelikle ot veya benzeri şeylerden güzelce ayıklayalım. Ardından ıspanak yıkar gibi bol suda iyice yıkayalım.
Eskiler doğrayıp tekrar bol suda yıkarlar. Ama bence madımakları baharın ilk zamanlarında topladıysanız, zaten çok körpe olacaktır. Bu yüzden doğramaya gerek yok. Ancak tercih yinede sizindir.

Doğranmış madımakları derince bir tencereye alarak, üzerini geçecek şekilde kaynar su ilavesinde bulunalım. Bir çay bardağı bulguru da ilave ederek madımakları pişmeye bırakalım. Pişen madımaklar için tavada bir sos hazırlayalım. Bunun için sıvıyağ koyduğumuz tavada ince bir şekilde doğradığımız soğanları iyice kavuralım. Salça ve pul biberi de ekleyerek biraz daha soteleyelim. Hazırladığımız bu sosu madımaklara ilave edelim. Tuzunu da attıktan sonra son kez suyunu da kontrol edelim. Suyun kıvamı aynen ıspanak yemeğindeki gibi olmalı. Salçalı sosu madımaklara ilave ettikten sonra beş dakika kadar daha kaynatalım. Pişen, kıvamını ve tadını bulan madımağın altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.  

 

Bu haberi : 4627 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar