Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Zeytinyağlılar
Patlıcan Silkmesi
Hepimizin günü hayırlı olsun inşaAllah. Etsiz yemek tariflerinden biri daha patlıcan silkme. Tam bir yaz yemeği. Özellikle vejeteryan takipçilerim için ve 5 çayına zetinyağlı sebze yemeği düşünenler için harika bir tarif. Üstelik yaptıktan sonra diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi buzdolabında 2-3 gün muhafaza edebiliyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yaptığınızda da hamur işlerinin yanına güzel bir lezzet oluyor.

Devamı...

Patlıcan Çığırtma Tarifi
Et yemeyen, vejeteryan beslenen kardeşlerimin çok hoşuna gidecek bir tarif. Sadece sizin için değil elbet. Etsiz patlıcanlı, ekonomik fakat lezzetli yemek tarifi soran arkadaşlarım için de güzel bir tarif.

Devamı...

Kabak Sefası Tarifi
Hafta sonu/çay saati zeytinyağlı tariflerim.. “Tam da diyet bir tarif olmuş” bizim evin kızlarının yorumu buydu. Çay saatlerinizde hamurişi tariflerinizin yanına yapabileceğiniz son derece hafif..

Devamı...

Zeytinyağlı Barbunya
Barbunya hem ana yemek olarak hem de çay saati hamur işlerinin yanına...patatesli zeytinyağlı olarak ve kışlık kuru barbunyadan barbunya tarifi...Ramazanda iftar sofraları içinde aranan bir lezzet.

Devamı...

Kırmızıbiberli Taze Fasulye Kavurması/Yoğurt Soslu
ikinci bir kez sorduğumda en güzel yumurtalı kavurması olur cevabını aldığım dahası...

Devamı...

Biber Soslu Patlıcan Kızartması
Dilersek bu aşamada üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi serpip, fırında peynirler eriyinceye kadar tutabiliriz..

Devamı...

İmambayıldı
Peki, imambayıldı nasıl yapılır? Hangi malzemeler, ne ölçüde kullanılır? Malzeme seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Patlıcanların büyüklüğü ne kadar olursa daha iyi olur? İç malzemenin karışımı nasıl hazırlanır? Karışımın püf noktaları nelerdir? Soğan, sarımsak ve biberleri öldürmek gerekir mi? Patlıcan alacalı mı soyulmalı, nasıl kızartılmalı? Kullanılacak tepsi nasıl olmalı? Patlıcanları tepsiye nasıl dizmeliyiz? Patlıcanı yararken nelere dikkat etmeliyiz? Fırının derecesi ne kadar olmalı? Kaç dakikada pişer? İmambayıldı nasıl süslenir? Üzerine konan biber önceden pişirilmeli mi? Kalan suyu tabaktaki imambayıldının üzerine dökülebilir mi? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabı tarifim geliyor.

Devamı...

Fırında Kabak Mücver
Mücver hakkında söylenebilecek sözlerden biri sebzenin hâkim olduğu en lezzetli yemeklerden bir tanesi olduğu. Farklı yörelerde, hatta farklı ülkelerde de bu çeşit bir yemek yapıla gelmiş. Ağırlıklı olarak kabakla yaptığımız mücverin, dünya mutfağında pirinçle, kıyma, pazı, patlıcanla yapılan çeşitlerini de görmek mümkün. Ortak yön olarak yağda kaşık kaşık kızartıldığını görüyoruz.

Devamı...

Zeytinyağlı Semizotu
Kalsiyum deposu, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken semizotuna sofranızda gereken yeri ayırıyor musunuz? Bir ıspanak, pazı kadar yer vermiyorsanız, bundan sonrası için geç kalmış sayılmazsınız. Sofranızda zeytinyağlı olarak, hafif mayhoş tadıyla yer verebileceğiniz bu lezzeti kaçırmayın derim. Semizotu yemeğin de en önemli püfü...

Devamı...

Pirinçli Zeytinyağlı Pırasa
Verev bir şekilde ve iki parmak kalınlığında keselim. ..limon suyunu, şekeri ve sıcak suyunu ekleyelim. Bir-iki dakika kaynattıktan sonra, kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim. Yemeğimizi pişerken fazla karıştırmayalım.

Devamı...

Erişteli Pazı Yemeği
Pazıları ayıklayıp, iyice yıkayalım. İnce bir şekilde doğrayalım. ..yumuşayınca, erişteleri ilave..

Devamı...

Fırında Beşamel Soslu Pırasa
Kış güzeli pırasa ile birlikteliğimize devam ediyoruz. Pırasayı mutfağından her..

Devamı...

Pırasalı-Patatesli Lezzet Oturtması
Bazı lezzetler vardır ki denemeden ortaya nasıl bir şey çıkacağını asla tahmin edemezsiniz...

Devamı...

Turşu Kavurması ( Samsun)
Fasulye turşusunu ılık suda 15-20 dakika kadar bekletip fazla tuzunu atmasını sağlayalım.

Devamı...

Tavada Karnabahar
Tuzlu suda yarı - yarıya haşlanmış karnabaharları küçük çiçeklere ayırın. Ayrı bir yerde yumurta, sür, sıvıyağ, peynir ve baharatları bir güzel çırparak karıştıralım. Karnabaharları..

Devamı...

Yeşil Mercimekli Karnıyarık
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye, derinlemesine keselim. Aynen karnıyarıkta olduğu gibi. Daha sonra tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekletelim. Acı ve siyah suyunun çıkması için. Bu arada yeşil mercimekleri ayıklayıp,

Devamı...

SUSAMLI FIRIN MÜCVER
Mücber Arapça bir kelimedir. Zorlanılmış anlamına gelir. Bunu sebze için kullandığımız da ‘ezilmiş’ manası çıkar. Arapça ‘cebr’ kökünden tünemiş bir sözcüktür. Osmanlı zamanında saray mutfağında pek çok sebzenin mücveri yapılırmış: Kabak...

Devamı...

Zeytinyağlı Patatesli Barbunya
Bir tencereye zeytinyağını, incecik doğradığımız soğanı, dış yüzeyini kazıyıp, 1 santimlik verev parçalara doğradığımız havucu ilave edelim. Barbunyaların üzerine..

Devamı...

FASULYE KIZARTMASI (Samsun)
Birçok tarifte önce yumurtaya, sonra mısır ununa bulanarak kızartılır diye okuduysam da, tarifini birebir yöresinden birine sorup teyit ettirdim. Sağ olsun sorduğum kişiyle de birlikte yaptık. Samsun yöresinde bu şekilde yapıldığını öğrendiğim...

Devamı...

Acı Mantar Kavurması (Bartın)
Tuzla yaprak salamurası şeklinde büyük kavanoza basılan acı mantardan bir miktar alalım. Suyunu iyice sıkalım. Ardından...

Devamı...

 Sayfalar : 1 2
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar