Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Zeytinyağlılar
Pırasalı-Patatesli Lezzet Oturtması
29.1.2011 - 13:58

PIRASALI-PATATESLİ LEZZET OTURMASI

Bazı lezzetler vardır ki denemeden ortaya nasıl bir şey çıkacağını asla tahmin edemezsiniz. Dört mevsim bulabileceğiniz sebzelerle, kendinize zeytinyağlı bir ağırlama yapmak istiyorsanız bu tarif sizin için gelsin.

Malzemeler:

4 adet orta boy patates

½ kilogram pırasa

1 orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı+2 yemek kaşığı sıvıyağ

½ yemek kaşığı domates salçası

2 adet közlenmiş kırmızıbiber

1 çay kaşığı karabiber   

1 çay kaşığı pul biber

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyarak, güzelce yıkayalım. Çok kalın olmayacak şekilde yemeklik olarak doğrayalım. Doğradığımız patatesleri, pişireceğimiz fırın kabına alalım.

Diğer taraftan pırasaları yıkadıktan sonra ince bir şekilde doğrayalım. Tavaya sıvıyağı ve tereyağını koyalım. Yağlar ısınınca yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Bir süre kavuralım. Ardından pırasaları ilave edelim. Pırasalar yumuşayana kadar kavuralım. İnce bir şekilde doğradığımız közlenmiş kırmızıbiberleri ekleyelim. Bir-iki dakika bu şekilde kavuralım. Domates salçasını ilave edelim. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyerek karıştıralım. Sıcak suyunu ekleyelim. Bir-iki taşım kaynatalım.

Pırasalı bu sulu harcı fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirelim. Yemeğimizin üzerinin yanmaması için; kabın ölçüsünce kesmiş olduğumuz yağlı kâğıdı ıslatalım. Bunu yemeğin üzerine yayalım. 200 dereceye ayarladığımız fırına yemeği verelim. Patatesler yumuşayınca fırından alalım. Sıcak veya ılık bir şekilde servis yapalım.

Afiyet Olsun…

 

Bu haberi : 4079 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar