Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Barbunya
11.8.2012 - 19:01

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Barbunya hem ana yemek olarak hem de çay saati hamur işlerinin yanına son derece yakışan bir yemeğimiz. Daha önce patatesli zeytinyağlı olarak ve kışlık kuru barbunyadan barbunya tarifi vermiştim. Bu da yaz mevsimine ait taze barbunyadan zeytinyağlı bir tarif. Ayrıca Ramazanda iftar sofraları içinde aranan bir lezzet. Umarım birde benim tarifimle yapar, yorumlarınızı paylaşırsınız…

Malzemeler:

1 kilogram taze barbunya

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet büyük boy kuru soğan

1 adet kırmızıbiber

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı biber salçası

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

500-600 gram sıcak su

Yapılışı:

Taze barbunyaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra yemeğimizin yapımına bütün zeytinyağlıların olmazsa olmazı zeytinyağını tencereye ilave ederek başlayalım.

Kuru soğanı ve kırmızıbiberi yemeklik olarak doğrayalım. Isınan yağa doğradığımız malzemeleri ekleyelim. Havucu küp küp doğrayalım. Bunu da ekleyelim. Malzemeleri yumuşayıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra barbunyaları ilave edelim. Kabuğunu soyup, doğramış olduğumuz domatesi ekleyelim. Malzemeyi karıştırıp, kapağını kapatalım. Birkaç dakika bu şekilde kendi suyuyla lezzetlenmesini sağlayalım. Biber salçasını incecik kıydığımız sarımsağı ve tozşekeri ilave edelim. Tekrar karıştırıp, kapağını kapatalım. Ve lezzet kaynaşması için dört-beş dakika kadar bekleyelim.

Yemeğimize sıcak suyunu ekleyelim. Kaynadıktan sonra altını kısarak, uzun süreli lokum kıvamına gelinceye kadar pişmesini sağlayalım. Eğer istenilen kıvam da pişmemiş ise sıcak su katarak pişirmeye devam edelim.

Tuz ilavesinde bulunalım. Bu şekilde birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım. En az bir saat bu şekilde demlenmesini sağlayalım. Bekleyen zeytinyağlıların daha lezzetli olduğunu sizler de göreceksiniz. Yemeğimiz ılındıktan sonra servis tabağına alıp, ılık bir şekilde servis yapalım.

AFİYET OLSUN…

Bu haberi : 4111 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar