Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sebze Yemekleri
Tavuklu Kabak Yemeği
8.10.2012 - 20:31

TAVUKLU KABAK YEMEĞİ

Ebu Hurayra’dan (ra.) rivayet edildiğine göre Rasulullah (sas.) şöyle buyurmuştur:

“Müslümanın müslüman üzerindeki hakkı altıdır. Karşılaştığın zaman ona selam ver, seni davet ederse davetine git, nasihat isterse nasihat et, aksırır da Allah’a hamd ederse “yerhamukallah” de, hastalandığında onu ziyaret et, vefatında cenazesine katıl.” (Muslim, Selam 5)

Malzemeler:

10 adet küçük boy kabak

800 gram kemiksiz tavuk göğsü

2 adet orta boy kuru soğan

2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı kırmızıbiber salçası

½ çay bardağı sıvıyağ

½ çay bardağı zeytinyağı

3,5 su bardağı su

Tuz

Yapılışı:

Tavuk göğsünü küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağı ve ayçiçekyağı ikilisini koyalım. Yağ bir miktar ısınınca kuşbaşı tavuk göğsünü ilave edelim. Etler rengini değiştirmeye başlayınca karıştıralım. Yemeklik olarak doğradığımız kuru soğanları ekleyelim. Tekrar karıştırıp, etlerle birlikte kavuralım.

Kabakların ve havucun dış yüzeyini dolma oyacaklarında bulunan kazıma kısmıyla  kazıyalım. Sebzeleri birkez daha yıkadıktan sonra ortadan ikiye keselim. Kabakları ve havucları verevine olacak şekilde doğrayalım.

Kavrulan malzemeye sebzeleri ilave edelim. Karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp, altını kısalım. Bu şekilde yemeğin kendi suyuyla pişmesini sağlayalım. Daha sonra bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyelim. Yemeğimizi karıştırıp, suyunu verelim. Tekrar kapağını kapatalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım. Kabaklar diriliğini kaybetip, çokda yumuşamadan pişirelim.

Son olarak ocaktan almadan bir dakika kadar önce tuzunu katalım. Yemeğimizin tuz ve su kontrolünü de yaptıktan sonra altını kapatalım. Yemeğimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Bu haberi : 4186 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar