Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Sebze Yemekleri
Kabak Graten Tarifi
Bu tarifin özellikle hafif akşam yemeklerini tercih edenlerin ve et yemeklerinin yanına sebze yemeği arayanların hoşuna gideceğini düşünüyorum. Kabaklar fırında pişer mi pişmez mi? gibi...

Devamı...

Yufkalı Karnıbahar Kebabı
Resimlerde gördüğünüz yufkalı karnabahar kebabını, ben tarifini verdiğim ölçünün iki katını kullanarak hazırladım. Hatta iki dilim yufka da artmıştı. Bunu da tavada...

Devamı...

Köfteli Brüksel Lahanası Yemeği
Bilinen kuşbaşı Brüksel lahanası yemeğinden farklı olarak. Bu haliyle köfte, patates ve havucun hatırına epey lezzetli bir yemek oldu. Bu şekilde mutlaka deneyin derim. Çoluk-çocuk herkese rahatlıkla yedirebileceğinizi düşünüyorum. Bu arada küçük bir not..

Devamı...

Yumurtalı Bamya Kızartması
Rabbimizin rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Bamya çorbası, tavuklu bamya, etli bamya, zetinyağlı bamya ve şimdi de bamya kızartması. İster yumurta ve mısır unyla paneleyerek kızartın. İsterseniz de sade yağda kızartıp daha sonra üzerine domtes sos yapın. Her haliyle pişirdiğinizde lezzetine doyulmayan tarifler. Bu arada meraklılarına bamya ve..

Devamı...

Ispanak Kökü Yemeği
Her karanlık gecenin sabahında bir aydınlık varmış. Gününüz, günüm aydınlık olsun. Gönülden selam olsun, gönül dostluğundan yana olanlara... Farklı sebze yemekleri arayanlara önerebileceğim bir tarifim. Hem kışın, hem de yazın yapılabilecek bir yemek bana göre. Ancak kış mevsiminde ıspanağın daha bol olduğunu da göz..

Devamı...

Milföylü Kapama
Kendi uydurduğum, son dakika tariflerinden biri daha. Gerçi tariflerin çoğu bana ait olmakla birlikte bu yapılışı ve adıyla tam anlamıyla yerli malı bir herrenk mutfak ağacı tarifi oldu. Tamamen susuz olarak..

Devamı...

Yeşil Domates Yemeği
Gök domates, domates borani olarak da bilinen bu yemeği şimdi eklemenin zamanı mı? Diyebilirsiniz. Ancak bu yıl havaların ılık gitmesiyle birlikte, hala bazı semt pazarlarında son...

Devamı...

Yelpaze Patlıcan
Rahmetli babaannemin yıllar önce bir televizyon programında görüp, annemle paylaştığı ve annemin bana anlattığı zamanlarda anlayamadığım bir yemek yelpaze patlıcan. Anlayamadığım kısmı yelpaze şeklinde kesilmesi,

Devamı...

Köfteli Brokoli
Akşama ne pişirsem? Yarına ne yapsam? Eminim benim gibi çocuklu birçok hanımın kimi zaman içsesiyle sessizce düşündüğü, kimi zaman konu-komşusuyla sohbetlerinin içerisinde..

Devamı...

Tavuklu Karnabahar Graten
Kolay karnabahar yemekleri..Biri Müslüman diğeri Yahudi iki adam tartıştılar. Müslüman, “Allah’ın alemler içerisinden seçip üstün kıldığı Muhammed’dir” dedi. Yahudi de “hayır,

Devamı...

Beşamel Soslu Brokoli
Brüksel lahanası, beyaz lahana ve brokoli aynı familyanın kardeş bitkileri. Kış mevsiminde uzmanlar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilen sebzeler. Brüksel lahanası ve brokoli mutfaklarımıza son yıllarda yeni giren sebzeler. Tadlarına doğrusu pek de alışık olduğumuz söylenemez. Lezzet noktasında..

Devamı...

Patatesli Kuş Yuvası
Enes b. Mâlik’ten (ra.) aktarıldığına göre Rasulullah (sas.) şöyle buyurmuştur: “Her kim iki kız çocuğuna..

Devamı...

Kapuska Yemeği Nasıl Yapılır?
Ancak kapuska tarifim öncelikle yeni evlenen veya öğrenci olup da henüz mutfağa yeni giren ve anne yemekleri canı çeken kardeşlerim için olsun istedim. Umarım..

Devamı...

Tavuklu Kabak Yemeği
..göre Rasulullah (sas.) şöyle buyurmuştur: “Müslümanın müslüman üzerindeki hakkı altıdır. Karşılaştığın zaman.. how to cook zucchini, zucchini, zucchini metballs, zucchini casserole, zucchini chicken dinner,

Devamı...

Brokolili Patates Püresi
Çocuklarımızın bazen dirayet gösterdiği bazı sebzeler vardır. Sanırım brokoli bunlardan biri. Gerçi...

Devamı...

Süslü Fidoş/Elazığ
Tencere yemeklerini tercih edenlerin kaçırmak istemeyeceği bu tarif, aynı zamanda yöresel bir lezzet. Doğu Anadolu’nun ana yemeklerinden bu patlıcan yemeğini ben biraz da Urfa-Antep yöresinin kazan kebabı bir diğer adıyla beli kırığına benzettim.

Devamı...

Pastırmalı Madımak (Sivas)
Genel olarak İç Anadolu bölgesinde bilinen madımak, Tokat ve Sivas’ın incisi otlarından. Madımağı sade, pastırmalı, sucuklu, kavurmalı hazırlamak mümkün.

Devamı...

Kuzu Etli Enginar
Yaprak kısımlarından temizlediğimiz enginarların etrafını temizlerken yarım limonla sık sık ovmayı unutmamamız lazım. Çünkü enginarda kereviz gibi çok çabuk kararan bir sebze. Soyarken bir taraftan da ovarak kararmamasını sağladığımız enginarları hemen hazırda beklettiğimiz limonlu suyun içine bırakıyoruz. Bu bilmeyenleri..

Devamı...

Pırasalı Pazı Yemeği
..köyde annemin bostandan bulabildiği kadar pazı ve pırasa ile pişirdiği yemek geldi. Birlikte pişirildiği zaman..

Devamı...

Tavuklu Brüksel Lahanası Yemeği
Brüksel lahanalarını temizleyip sirkeli suda 5 – 10 dakika kadar bekletelim.

Devamı...

 Sayfalar : 1 2
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar