Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tatlılar\Şerbetli Tatlılar
Sütlü Kadayıf Tatlısı
31.7.2010 - 16:03



Malzemeler:

500 gram kadayıf,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Sütlü şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı süt,
İçine serpmek için:
200 gr çekilmiş cevizi,

Hazırlanışı:

Kadayıf en bilinen ve yapımı kolay olduğu için en tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Peki kadayıfı şerbeti sütlü bir şekilde hazırlayarak hiç denediniz mi? Doğrusu süt, şerbetli yapılan tatlılara çok yakışıyor. Özellikle bu çocuklarınızla paylaşacağınız bir tatlı olacaksa bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim. Daha vitaminli ve lezzetli bir tatlı olacak göreceksiniz. Sütlü kadayıf tatlısını hazırlamak için; her iki yağı biraz ısıtarak karıştıralım. Kadayıfı ikiye bölelim. Bu miktar da bir kadayıfla küçük bir tepsi tatlı çıkmaktadır. Buna uygun tepsiyi hazırladıktan sonra kadayıfın yarısını ayrı bir tepside yağın yarısını üzerine dökerek iyice harmanlayalım. Yağı her tarafına iyice yedirdiğimizden emin olduktan sonra bu yağlı kadayıfı pişireceğimiz tepsiye eşit bir şekilde tabaka halinde serelim. Elimizle veya içine sığacak uygun bir ikinci tepsiyle bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. İnce veya kalın bir şekilde dövdüğümüz cevizleri her tarafına üzerini kapatacak şekilde serpelim. İkinci kısım kadayıfı da, geri kalan yağla harmanlayalım. Yağla harmanlayarak, tel tel ayırdığımız kadayıfları, cevizli kadayıfın üzerine serelim. Cevizleri tamamen kapattıktan sonra birinci kat kadayıfa uyguladığımız sıkıştırma işlemini bu kata da uygulayalım. 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Şerbeti için; süt ve şekeri bir tencereye koyalım. Şeker eriyene kadar sütü ıslatalım. Bu aşamada sütü kaynatmaya gerek yok. Kızaran ve ılıyan kadayıfa, yine ılık bir halde olan sütlü şerbeti gezdirelim. Soğuyunca dilimleyerek servis yapalım.

Bu haberi : 6258 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar