Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Tatlılar\Şerbetli Tatlılar
Cevizli Güllaç
15.10.2010 - 20:13

Malzemeler:

10 yaprak güllaç

12 su bardağı süt

2,5 su bardağı şeker

Arasına serpmek için: 200 gram iri çekilmiş ceviz

Üzeri için: Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Ramazan’ın gülü güllaç en çok Ramazanlarda hatırlanan bir tatlı. Özellikle Ramazanlarda hafif, sütlü tatlıları tercih edenlerin mutlaka tatmak isteyeceği bir lezzet. Yapımı gayet kolay ve bir o kadar da lezzetli haliyle gelelim cevizli güllacın yapılışına:

Evvela sütü ısıtacağımız tencereye boşaltalım. İçine tozşekeri ilave edelim. Sütü ocağa koyup, şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Şekerli sütün sıcaklığı yoğurt mayaladığımız sütün sıcaklığına ulaşınca altını kapatalım. Bunu anlamak için serçe parmağımızı süte batırıp 4-5 saniye bekletelim. Parmağımızın dayanacağı sıcaklığa ulaşınca, istenilen ısıya ulaşmış demektir.

Daha sonra güllaç yaprağının sığabileceği büyüklükte iki tepsi hazırlayalım. Birinci tepsiye güllaç yaprağını koyup, üzerine bir-iki kepçe ılık sütten gezdirelim. Güllaç yaprağını çevirerek sütün her yanına değmesini sağlayalım. Bu şekilde hafif yumuşayan güllaç yaprağını diğer ikinci tepsiye yerleştirelim.

Diğer dört güllaç yaprağına da aynı işlemi uygulayarak ikinci tepside üst üste yerleştirelim.

Beş kat üst üste sütle ıslatılmış olan güllaç yapraklarının üzerine iri dövülmüş cevizden serpelim. Dilersek bu aşamada cevizle birlikte Hindistan cevizi de serpebiliriz.

Daha sora diğer kalan beş yufkayı da sütle ıslatarak cevizlerin üzerine yerleştirelim. En son kalan sütü eğer soğudu ise tekrar ısıtalım. Ilık hale getirip, tamamını tepsideki güllacın üzerine gezdirelim. Güllaç sütü çekip, kıvamını buluncaya kadar bekleyelim. Ardından dilimleyerek Hindistan cevizi, mevsimine göre nar taneleri veya toz yeşil fıstıkla süsleyelim. Soğuması için buzdolabına kaldıralım. Güllaç tatlısını, üzerine uygun bir tepsi veya streç filmle kaplayarak kaldırmayı  unutmayalım.Afiyet Olsun….

Not: Güllaç bu şekilde buzdolabında 3-4 gün muhafaza edilebilir. Ancak bu süre zarfında cevizlerin tatlıyı karartma ihtimaline karşılık şöyle yapılabilir: Ceviz içleri akşamdan suda bekletilir. Siyah suyunun çıkması için. Daha sonra cevizlerin suyu süzülüp, kuruduktan sonra çekilir. Bu şekilde ceviz güllacı karartmaz.

 

Bu haberi : 2845 kişi okudu.
Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz *
Başlık *
Yorumunuz *

 


harf daha yazabilirsiniz.
Onay Kodu:
Onay Kodu Doğrulama *
  

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar