Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Mail 

     
   
   
YEMEKLER
Üye Girişi
En Çok Gezilenler
Kırmızı Mercimek Ezmesi Salatası
Bu leziz salatayı özel arkadaş menüsü için hazırlamıştım. Mercimek köftesine benzeyen bu salatayı denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle yoğurtlu sosu ile yaz..
Nişastalı Börek
Bu böreği bayram sabahı kahvaltı için misafirlerime yapmıştım. Sıcacık ikram edebilmek için sabah erkenden kalkıp yapmıştım. İkinci kez yapışımda yine misafirlerime, ama bu sefer...
Kağıt Kebabı
Bir yemek kağıda sarılıp, fırına girince bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı enfes kokar diyorum ve başka..
Bize Ulaşın
Aşure Tarifleri
Öğrenci Aşuresi Tarifi
Daha önce de çeşitli aşure tarifleri vermiştim. Bu sefer tekrar bıkmadan, usanmadan aşureyi tarif ettim. İstedim ki yeni mutfağa giren kardeşlerim, yeni evlenen ve ilk defa mutfağa girecek olan kardeşlerimin gözünü korkutan bu tatlıyı tüm teferruatıyla bir kez daha anlatayım. Böylece aslında...

Devamı...

Aşure Neden Komşulara Dağıtılır?
Bizim çocuklar aşurenin yapılacağı günü, aşure yapılacağı fikrini sevdikleri kadar, bu güzel ve anlamlı tatlının dağıtma kısmını da çok severek yapıyorlar. Bu resim kızımın sevdiği pamuk prensesli tepsiyle..

Devamı...

Aşure Nasıl Yapılır?
Bugün benim için aşureyle ilgili gerçekleşen ikinci olay; küçük kızımın siyerden yazılı olmasıydı. Sorulan sorular arasında Muharrem ayında neler yaparız? Ve Muharrem ayında..

Devamı...

Ballı Aşure
Aşure tatlısının kıvamı, içine koyulan malzemeler, yapılış şekli çok önemlidir. İyi bir aşurenin suyu çok koyu renkli olmamalı, şeker ve su miktarı iyi ayarlanmış olmalıdır. Peki, iyi bir aşure nasıl yapılır?

Devamı...

Osmanlı Saray Süzme Aşuresi
Ramazan ayı için söylenen Ramazan’ın gülü güllaçtan daha fazlasını sanırım aşure için söyleyebilirim. Zira tatlıların anası diye nitelendirilen aşure, Muharrem ayının sultanı olmasını, geçmişten gelen manevi havasında barındırmakta.

Devamı...

Aşure Nasıl Yapılır?
Hicri takviminin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü aşure günü olarak kutlanıyor.

Devamı...

Muharrem’in Sultanı Aşure
Aşurenin içine ...Ama tatlı, hakkını vermeli şöyle bal tadında olmalı diyorsanız ...

Devamı...

Ana Sayfa   |  Dua   |  Medya Köşesi   |  Videolar   |  Firmalar   |  Ziyaretçi Defteri
Herrenk.com:Pratik Bilgi, Sağlık, Yemek Tarifleri, Elişleri, El örgüsü, Eğitim, Ev yapımı ürünler, Çay Saati
© 2010 - www.herrenk.com Tüm Hakları Saklıdır. Sitenizde bağlantı linkleri verilip ve kaynak gösterilerek sitemizden alıntı yapılabilir.
WEB YAZILIM:TEKNODEVA Ankara Web Tasarım, Web Yazılım, web tasarım
Firmalar